Soeur Sourire   Saul   Een Zomerdag

Soeur Sourire

Of: Leven en dood van Gods eendagsvlieg

Meer info

 

 

Saul

van Rob de Graaf en Boudewijn Tarenskeen

Meer info

 

 

Een Zomerdag

van Jon Fosse

Meer info

Welkom op de vernieuwde website van Theater Zeelandia

Op dit moment zijn we druk bezig met de invulling en indeling van deze nieuwe website. We hopen deze nieuwe website zo snel mogelijk volledig functioneel en werkbaar te hebben. 

Met deze nieuwe website lanceren we de nieuwe manier van werken voor Theater Zeelandia. Een responsive website zodat elke gebruiker alle informatie op elk apparaat (desktop, tablet of smartphone) perfect kan zien!

Reacties en/of opmerkingen horen we graag!

Aards Paradijs in top 10

Theaterrecensent Hein Janssen van de Volkskrant heeft Aards Paradijs (ZNF 2014) in zijn top tien van het afgelopen theaterseizoen staan: “Perfect locatietheater”. De locatievoorstelling speelde afgelopen jaar tijdens het Zeeland Nazomerfestival op locatie bij boerderij Land & Zeezicht in Kamperland. 

Samenwerking Grolsch

Op 2 juli 2015 heeft Henk Schoute, directeur Theaterproductiehuis Zeelandia, op de Oosterschelde een samenwerkingscontract met Grolsch ondertekend. Tijdens het komende Zeeland Nazomerfestival zal er Grolsch geschonken worden op het Abdijplein in Middelburg.

Triggerfinger

Niemand kon voorspellen wat Triggerfinger te verwachten stond toen ze begin 2012 bij Giel Beelen à l'improviste die cover opnam van Lykke Li's I Follow Rivers. De kopjes-en-mes-cover ging viral, werd een radiohit en haalde nummer één in België en Nederland. In de slipstream van dat onverwachte succes trok Triggerfinger opnieuw op tournee.

Kaarten bestellenMeer info

Soeur Sourire

Soeur Sourire vertelt het verhaal van Jeannine Deckers, een eenvoudige maar intelligente Belgische bakkersdochter. Na een van liefde gespeende jeugd besluit ze om het klooster in te gaan. Aangemoedigd in haar muzikale talent neemt ze haar eigen liedjes op. In 1963 scoort ze totaal onverwacht als Zuster Glimlach een wereldhit met het lieflijke Dominique.

 Meer info

Saul

Rob de Graaf schreef in opdracht van Theaterproductiehuis Zeelandia een nieuw stuk geïnspireerd op de Bijbels figuur Saul. Deze tragische Koning gaat ten onder aan twijfel. Dat God hem uitverkoren heeft voor het koningschap ervaart hij als een vloek. Hij blijf eenzaam achter in een ultiem gevecht met zichzelf. Meer info

Actueel

dinsdag 16 juni

Mooie recensie Dogfight in Volkskrant

In de Volkskrant van 15 juni krijgt Dogfight drie sterren. "Uiteindelijk pakt elk talent zijn moment."woensdag 10 juni

Uitgangspunten cultuurbeleid 2017-2020woensdag 3 juni

Samenwerking M-Labdinsdag 26 mei

Early Bird TicketsOverzicht

Agenda

maandag 24 augustus | 20:00

busarrangement Saul

De speellocaties van Zeeland Nazomerfestival zijn speciaal uitgezocht voor de voorstellingen, maar niet per se op parkeermogelijkheden. Vaak is parkeren op locatie beperkt. Wij raden u dan ook aan met de festivalbus mee te rijden. Dan weet u zeker dat u op tijd bij de voorstelling bent.

 maandag 24 augustus | 20:30

Sauldinsdag 25 augustus | 19:30

busarrangement Een Zomerdagdinsdag 25 augustus | 19:30

busarrangement Soeur SourireOverzicht

Doe mee, tag je Instagram foto's met #ZNF2015 en zie ze hier terug!

Bekijk alles