Winkelwagentje

 

 

 


Zeeuwen van Oranje

Welkom in Voetbal Experience, hét voetbalmuseum van Nederland. Welkom op de feestelijke thema-avond over de Zeeuwen van Oranje. Frans de Munck alias de Zwarte Panter, Willem ‘de Kromme’ van Hanegem, Danny Blind en andere bekende Zeeuwen die ooit voor het nationale team speelden, passeren de revue.

Tijdens de voorstelling kunt u, het publiek, stemmen op uw lievelingsspeler, de allerbeste Zeeuw van Oranje ooit. Deze verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de PZC.

Ook wie geen interesse heeft in voetbal zal genieten van deze voorstelling. Het stuk snijdt onderwerpen aan als: waar komt onze behoefte aan helden vandaan? Waarom die overvloed aan media-aandacht voor een eenvoudig spelletje met een bal? Waar komt het opdoemend nationalisme vandaan en de Oranje-gekte? En hoe troosten we onszelf na de nederlaag op het EK?
 
Met Zeeuwen van Oranje schreef Alex Mallems, artistiek leider van Theaterproductiehuis Zeelandia, een komedie over de belangrijkste bijzaak ter wereld: voetbal. Herinneringen uit het grote voetbalverleden van Oranje en de rol van Zeeuwse spelers daarbinnen, spelen hierin een grote rol. Mannenvriendschappen en de tragiek van alledag doen de rest.
Hein van der Heijden en Bas Teeken zijn twee topacteurs en voetbalfanaten. Hun gesprekken zijn herkenbaar voor elke voetballiefhebber en ieder ander.

Bestel kaarten

Met dank aan:

picture


Deel deze pagina op: