Winkelwagentje

 

 

 


Zilke - dood en ontwaken

“Aaauw, hier breekt mijn hart!
(van) te veel liefde, te veel smart.”

Hooggeëerd publiek
Theaterproductiehuis Zeelandia werkt voor Zilke - dood en ontwaken samen met twee Vlaamse artistieke partners: muziektheatergezelschap Walpurgis en big band Flat Earth Society. Deze muziektheaterproductie over een ongewoon circus strijkt neer aan de stadsrand van Goes. Het biedt muzikaal vuurwerk van componist Peter Vermeersch en voert het hooggeëerde publiek mee tot in de diepste krochten van het entertainmentmilieu.

Komt dat zien! Komt dat zien!
De bloedmooie Zilke lijdt al sinds haar geboorte aan een uiterst zeldzaam syndroom. Verschillende keren per dag breekt - overmand door mededogen voor het lijden van de mens - Zilke’s hart en sterft zij, om even later door de genadeloze Dood weer tot leven te worden gewekt. Zilke’s aanvallen van dood en ontwaken worden door haar moeder, Suzanne, gewetenloos uitgebuit en verheven tot een spec-taculaire circusact die de core business vormt van haar zeer winstgevend bedrijf. De dag dat de rebelse Zilke thuis weg-loopt, dreigt voor haar moeder het faillissement.

Ten einde raad roept Suzanne de hulp in van haar geslepen moeder die al 40 jaar lang een etablissement runt, dat het midden houdt tussen een rariteitenkabinet, een circus en een variététheater. Moeder zal de wil van Zilke wel breken! Dan verschijnt de jonge ondernemer Rafaël ten tonele, hij is stapelgek op Zilke en denkt met geld en liefde alles te kunnen kopen. Wat volgt is een passioneel melodrama dat zich afspeelt in de diepste krochten van het entertainmentmilieu.  

muzikaal vuurwerk
Roerganger van FLat Earth Society is Peter Vermeersch, componist, klarinettist, saxofonist en producer in het rockmilieu (o.m. dEUS, Raymond van het Groenewoud). De muziek die FES maakt, gaat van pure improvisatie tot strikte partituur en het hele boeiende veld daar tussenin. Het materiaal is 95% van eigen makelij en verdraagt daarom geen enkel etiket. De labels pop, rock, jazz noch wereldmuziek dekken de lading. FES heeft namelijk een heel eigen sound, waarbij alle schotten tussen genres feestelijk worden opgeblazen.


Deel deze pagina op: