Winkelwagentje

 

 

 


Suikerland

In opdracht van Theaterproductiehuis Zeelandia schreef Peer Wittenbols een zwarte komedie over de doodsangst om aan het leven te beginnen. Suikerland is een even liefdevol als genadeloos portret van drie jonge ambitieuze mensen op een keerpunt in hun bestaan. Een stuk over de twijfels, angsten, hoop en levensverwachtingen van drie dertigers. Over weggaan uit Zeeland, de lokroep van de Randstad en het terugkomen naar de geboortegrond. Voor de één betekent het terug naar de warme moederschoot, voor de ander betekent het eeuwig knel blijven zitten in het geboortekanaal en voor de derde rust, regelmaat en voorgoed vakantie in eigen land.

Suikerland is door Peer Wittenbols speciaal geschreven voor de drie jonge acteurs Eva Marie de Waal, Lottie de Bruijn en Jan Paul Buijs. Het stuk speelt zich af in Middelburg en wordt wegens succes hernomen tijdens Zeeland Nazomerfestival op een bijzondere locatie: de theaterzaal van het Waterschapskantoor aan het kanaal met zicht op de stad. De door Lidwien Roothaan geregisseerde voorstelling werd in de pers enthousiast onthaald:

“Suikerland laat zien dat Wittenbols prachtig voor theater schrijft.”
Kester Freriks in NRC Handelsblad (***)

“Een feestje voor het oog (vormgeving: Catharina Scholten) dat goed past bij de titel Suikerland en prettig vloekt met de strekking van het stuk.”
Dick van Teijlingen in De Theaterkrant (****)

“Dat Suikerland als voorstelling toch overeind blijft, komt vooral door de up-temporegie van Lidwien Roothaan en haar drie acteurs.”
Hein Janssen in De Volkskrant (***)

“Een heel knappe productie die je niet zou mogen missen.”
Willem Nijssen in PZC

Omroep Zeeland maakte een mooie reportage over deze zwarte komedie: kijk hier.


Deel deze pagina op: