Winkelwagentje

 

 

 


Saul

Rob de Graaf schreef in opdracht van Theaterproductiehuis Zeelandia een nieuw stuk geïnspireerd op de Bijbels figuur Saul. Deze tragische Koning gaat ten onder aan twijfel. Dat God hem uitverkoren heeft voor het koningschap ervaart hij als een vloek. Hij blijf eenzaam achter in een ultiem gevecht met zichzelf. 

De titelrol van Saul wordt gespeeld door de Vlaamse acteur Dirk Roofthooft. Eerder speelde Roofthooft tijdens ZNF in Enoch Arden, Ruhe en Escorial.

Muzikaal is er bij Saul heel wat te beleven. Daarvoor staat de 26-koppige David Kweksilber Big Band garant. Deze huisband van het Amsterdamse Bimhuis is samengesteld uit virtuoze muzikanten met een sterke persoonlijkheid. Hun achtergrond is zeer divers, van klassiek tot jazz. Wiek Hijmans, gitarist, maakt deel uit van de band. Theaterproductiehuis Zeelandia kent hem van Mooie Anna en Land van over zee. Bovendien zal de internationaal bekende operazangeres Claron McFadden haar stem inzetten als volwaardig instrument. Componist Boudewijn Tarenskeen laat zich inspireren door de veelzijdige kwaliteit en het improvisatietalent van deze Big Band. Hij wil de impact van zijn compositie plaatsen tegenover de dramatische kracht van Saul, maar ook ruimte bieden aan het creatieve talent van dit ensemble.  

Dick Hauser zal, als ervaren regisseur van muziektheater, de kracht van spel en muziek in balans houden.

Lees hier het verhaal achter de locatie. Zeeuwse Ankers heeft de locaties van het Zeeland Nazomerfestival in een historisch perspectief geplaatst:

http://www.zeeuwseankers.nl/public/nl-NL/verhaal/1331/de-lasloods-in-vlissingen

tekst Rob de Graaf
compositie Boudewijn Tarenskeen
regie Dick Hauser
spel Dirk Roofthooft
vormgeving en licht Johan Vonk
ontwerp kostuums Sabina Kumeling
kostuums Carmen Schabracq
dramaturgie Alex Mallems
productie Theaterproductiehuis Zeelandia 


Deel deze pagina op: