Winkelwagentje

 

 

 


William Shakespeare, Maat voor Maat

Maat voor Maat, een tragikomedie in vijf bedrijven met als centraal thema rechtvaardigheid en genade, mag het stadsfestival mee openen. De historische binnentuin van het prachtige Hof van Savoye – tevens de plek waar het huidige Mechelse gerechtshof gevestigd is – vormt het decor voor een verhaal dat nog niks aan relevantie en zeggingskracht verloren heeft.

In Maat voor Maat stelt Shakespeare op meesterlijke wijze machtswellust, godsdienstfanatisme en hypocrisie aan de kaak. Het stuk draait om het thema van rechtvaardigheid en gratie bij het al dan niet uitvoeren van de doodstraf voor overspel. Die tragiek en ernstige toon, wisselt Shakespeare af met humoristische scènes, vooral tussen pooiers en hoerenlopers.

De titel van deze tragikomedie is ontleend aan het verhaal uit het Nieuwe Testament volgens Mattheus, waarin Christus in het sermoen op de berg predikt: “Met de maat waarmee je meet zal je gemeten worden.”

De productie van deze schitterende, grootschalige voorstelling is in de ervaren handen van Zeelandia. Dit theaterproductiehuis heeft zich de voorbije vijftien jaar gespecialiseerd in het maken van theater op locatie voor het Zeeland Nazomerfestival en staat garant voor een unieke theaterervaring. De kers op de taart komt van regisseur Koen De Sutter, die zijn cast van Vlaamse en Nederlandse topacteurs zoals Warre Borgmans, Wendell Jaspers, Han Kerckhoffs en Michael Pas boven zichzelf laat uitstijgen.

Als er één productie is die u echt niet mag missen, dan déze.Deel deze pagina op: