Winkelwagentje

 

 

 


Als de klok van A

In Als de klok van A wachten een moeder en een dochter op een verloren broer en zoon. Om de tijd te doden pellen ze garnalen. De twee vrouwen wachten en pellen zo al jaren, maar vandaag besluit de dochter te achterhalen waarom de jongen nooit meer thuis is gekomen. Aangemoedigd door de storm die buiten woedt en door dagdromen die ze heeft over mannen op kamelen die door de woestijn draven, zet ze de boel op scherp. Dan breekt het water door de dijken en drijven er een paar dorpelingen voorbij... Kunnen zij haar misschien helpen? 

Als de klok van A wordt een theatervoorstelling waarin muziek een cruciale rol speelt. Als herkenbaar element uit de wereld van de visserij en als drager van grote emoties: hoop, vreugde, verlies en rouw. Met Ilse en Amaryllis Uitterlinden spelen een echte moeder en dochter de twee hoofdrollen. Hun muzikale talent zal gecombineerd worden met dat van een koor bestaande uit twee studenten van het conservatorium Rotterdam, Codarts.

Judith de Rijke is zelf dochter van een vissersdochter. Ze groeide op in Zeeland in een familie die al eeuwenlang verbonden is met de zee. Haar stukken zijn heftig, gewelddadig, maar ook licht, herkenbaar en vaak komisch. Ze schreef eerder voor Theaterproductiehuis Zeelandia Vandaag geen vis (Zeeland Nazomerfestival 2008) en Vlammenstad, dat ze zelf regisseerde (ZNF 2010). Ze regisseerde ook Am Ziel van Thomas Bernhard dat speelde in het Badpaviljoen Domburg met Raymonde de Kuyper en Arnon Grunberg in de hoofdrollen (ZNF 2012).

tekst Judith de Rijke
dramaturgie Alex Mallems
regie Judith de Rijke
spel Ilse Uitterlinden, Amaryllis Uitterlinden, Nelleke Kuipers, Cheyenne Boermans
kostuums Chris Snik
decor: Ruimtevaarders
lichtontwerp: Robin Kiezebrink
productie Theaterproductiehuis Zeelandia


Deel deze pagina op: