Winkelwagentje

 

 

 


Seven by 2

Op het zuidelijkste puntje van Walcheren ligt het oudste zeefort van West-Europa: Fort Rammekens. Het werd in 1547 gebouwd om de monding van de Schelde te kunnen controleren. In 1867 verloor het Renaissancefort zijn functie. Nu is het een toplocatie in het landschap van Zeeland. Omgeven door natuur kijkt het uit op de industrie van het Sloegebied en van Terneuzen aan de andere oever van de Westerschelde.

Station Zuid, de dansvoorziening van Zuid-Nederland, vroeg twee internationaal bekende choreografen uit Canada om voor deze spannende locatie een grote dansproductie te maken. Zij kozen het getal zeven daarbij als hun inspiratiebron en maakten een voorstelling voor zeven mannelijke dansers.

performance en dans
André Gringras opent de avond met zeven performances en beeldinstallaties die spelen op verschillende locaties in het fort. Hij onderzoekt het bijbelse concept van de zeven zonden en de zeven deugden. Voor het tweede deel van de voorstelling neemt het publiek plaats op een tribune aan twee zijden van een dansvloer. In de choreografie van Sylvain Emard staat het getal zeven symbool voor de verbinding tussen hemel – het getal vier – en aarde – het getal drie.

muziek
De Vlaamse componist Jürgen De Blonde is een gevestigde naam in de wereld van de Europese elektronische muziek. Voor de choreografie van Gingras componeert hij nieuw werk voor gitaar en voor het werk van Emard neemt hij de Paascantates van Bach als uitgangspunt.


Deel deze pagina op: