Winkelwagentje

 

 

 


De Storm

 “Wij bestaan uit eenzelfde stof als dromen en ons luttel leven is omringd door slaap.”

Uniek wordt het zeker, deze uitvoering van Shakespeare’s meesterwerk ‘De Storm’ op de akkers van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder. Een uitgestrekt tarweveld, speciaal ingezaaid voor het Nazomerfestival, vormt een labyrint van heksenkringen. Tussen de hoge gewassen ligt een decor verscholen van 2500 m2 met daarin de restanten van een gestrand schip en de aangespoelde lading. Een grootschalige productie compleet met special effects van licht, water en vuur. Met Niek Kortekaas als regisseur, bekend van ‘Ship of Troy’ in 2001 op Neeltje Jans, belooft dit een groots spektakel te worden.

Prospero, hertog van Milaan en machtig vorst, wordt via gemeen spel verbannen door de Koning van Napels naar een verlaten eiland. Hij zint op wraak en grijpt zijn kans als een schip met daarop zijn aartsrivalen voorbijvaart. Door een magische storm te ontketenen vergaat het  koningsschip en spoelen de opvarenden op het eiland aan. Onder hen is Ferdinand, de koningszoon, die onmiddellijk zijn hart verliest aan de dochter van Prospero, Miranda. Een liefde die de strijd tussen de rivaliserende partijen uiteindelijk zal beëindigen.

‘De Storm’ is een van de meest bekende toneelstukken van William Shakespeare en wordt beschouwd als zijn theatertestament. Het verenigt uiteenlopende theatrale elementen: intrige, drama, humor, poëtische taal, muziek, magie en spektakel. Shakespeare plaatst op zijn onnavolgbare manier mens en natuur tegenover de kracht van verbeelding en magie. Niets is wat het lijkt. Realiteit en fictie lopen door elkaar. Beelden worden opgeroepen met woorden en prikkelen de fantasie van de toeschouwer.


Deel deze pagina op: