D'n Overkant - Theaterproductiehuis Zeelandia

D’n Overkant

prequel Grenspaal 369 lees meer
lees meer
Tickets
do 01 jan
  • Rondwandeling door Middelburg - geen tickets nodig, alleen een QR-scanner op uw telefoon
  • Praktische informatie
Data & Tickets
Een theaterwandeling over de geheimen van drie botsende karakters

Theaterwandeling Binnenstad Middelburg

Een theaterwandeling over de geheimen van drie botsende karakters

In d’n Overkant krijgt het publiek vooraf een kijkje in de levens van de drie hoofdpersonen uit Grenspaal 369, de ZNF-productie die wegens corona naar volgend jaar verplaatst is.

d’n Overkant geeft de geheimen en zielenroerselen prijs van drie uiteenlopende en botsende karakters

Grenspaal 369

We leren Imani kennen (een rol van de jonge mezzosopraan Nienke Nasserian), een bootvluchtelinge die de levens van het koppel Robert (gespeeld door de bariton Stephan Mooijman) en Petra (een rol van de sopraan Maike Boerdam) zal gaan bepalen. Het geeft de zielenroerselen prijs van deze drie uiteenlopende en botsende karakters.

Het is een verhaal van drie windrichtingen die mensen samenbrengt tot het moment dat ze elkaar ontmoeten, opgetekend door schrijver Don Duyns. Componist Douwe Eisenga geeft de hartstocht, twijfel en drive muzikaal vorm.

 

 

promotiefoto dnoverkant Foto: Lex de Meester

Etalages

De prequel d’n Overkant is een unieke kunstbeleving in de vorm van een theaterwandeling door het centrum van Middelburg langs bijzonder ingerichte etalages waar het verhaal in de regie van Vincent van den Elshout wordt verteld. Liefhebbers kunnen 24 uur, zeven dagen in de week de wandeling maken en via de smartphone deze etalagevoorstelling beleven.

Binnenstad Middelburg: 1 t/m 10 september – gratis

 d’n Overkant is te zien van 1 tot en met 10 september in de binnenstad van Middelburg. Volgend jaar, tijdens het Zeeland Nazomerfestival van 2021, gaat de locatievoorstelling Grenspaal 369 in Sluis in première.

Praktisch

d’n Overkant is een kunstbeleving in de vorm van een theaterwandeling door het centrum van Middelburg langs bijzonder ingerichte etalages. Je krijgt een kijkje in de levens van de drie hoofdpersonen uit Grenspaal 369, de ZNF-productie die wegens corona naar volgend jaar verplaatst is. De volgorde van de wandeling bepaal jezelf, op de kaart zie je de locaties.

  • ga naar app.dnoverkant.nl
  • Scan op de aangegeven locaties de QR codes om de geluidsfragmenten af te spelen
  • Let op! om de QR codes te kunnen scannen heeft u ten alle tijden Internet nodig. U moet dus in het bezit zijn van een Smartphone of Tablet met internet (3G/4G of 5G.)
  • Meer informatie en instructies treft u in de app.

 

 

Credits

regisseur: Vincent van den Elshout
compositie, sound-design en mix: Douwe Eisenga
schrijver: Don Duyns
spel: Maike Boerdam, Nienke Nillesen en Stephan Mooijman
vormgeving: Kris van Oudenhove & Veronique Hendriks
saxofoons: Erik-Jan de With, saxofoons
opname: Marc Blom, Aris Schoute, Jeroen Pluijmers
met dank aan BBC Sound Effects, Freesound, AudioJungle & Klankbeeld

Vragen?

Kan ik parkeren?

In de binnenstad van Middelburg kunt u betaald parkeren. Wij adviseren u gebruik te maken van één van de parkeerkelders. Meer informatie vindt u hier, op de website van Gemeente Middelburg.

d'n Overkant beleven?

Deze theaterwandeling is gratis, u heeft GEEN tickets nodig.

  • Scan op de aangegeven locaties de QR codes om de geluidsfragmenten af te spelen
  • Let op! om de QR codes te kunnen scannen heeft u ten alle tijden Internet nodig. U moet dus in het bezit zijn van een Smartphone of Tablet met internet (3G/4G of 5G.)
  • Raadpleeg de route op de kaart om te zien waar alle punten met QR codes zich bevinden. De kaart met route kunt u binnenkort hier vinden.