JANIS- afgelast - Theaterproductiehuis Zeelandia

JANIS- afgelast

We are ugly but we have the music lees meer
lees meer
Tickets
do 01 jan
Data & Tickets
Een intieme muziek-theatervoorstelling over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed.

Helaas moeten we deze voorstelling i.v.m. de aangescherpte Covid19 maatregelen afgelasten. JANIS wordt voorlopig niet meer hernomen. Het theater waar u uw ticket(s) kocht, zal op korte termijn contact via de mail met u opnemen. Wij vragen u daarom heel even geduld te hebben.  Bij ons borrelt het ondertussen van de ideeën, waar we graag snel bij u op terug komen.

Terug van weggeweest! Een intieme voorstelling over een verdwaald Zeeuws meisje dat naar het beloofde land -de Randstad- afreist om haar droom na te jagen: zichzelf vinden, muziek maken en acteren. Gebaseerd op het echte levensverhaal van Beaudil Elzenga en geinspireerd op het leven van haar idool Janis Joplin. Over Zeeland. Over liefde. Over vallen. Over zijn. Over dwalen. Over dromen. Over leven en overleven.

JANIS is een meeslepend theaterconcert over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed.

JANIS is een meeslepend theaterconcert over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed. Het is een ode aan The Pearl die zichzelf onderdompelde in drugs, drank, blues, seks en geweld en stierf op 27 jarige leeftijd aan een overdosis.

50 jaar later brengt de 27-jarige Beaudil, samen met muzikanten Stijn Hoes en Rutger Martens, een ode in woord en muziek. Op basis van haar eigen leven en gesprekken over de persoonlijke fascinatie van Beaudil voor Janis Joplin schreef Gerardjan Rijnders een aangrijpende toneeltekst.

Beaudil Eizenga

Beaudil Elzenga groeide op in Middelburg en vertrok op 16-jarige leeftijd naar de Randstad om haar droom om actrice te worden waar te maken. Ze studeerde in 2016 af aan de Toneelschool Amsterdam.

Daarna speelde zij onder andere bij Toneelgroep de Appel en Dégradé,  als actrice en  danser/performer. In 2016 werd zij genomineerd voor de Piket Kunstprijzen (categorie Toneel). Ze speelde de hoofdrol in de bekroonde kortfilm Aimee welke de Topkapi Films Fictie Prijs won voor beste fictie kortfilm. En door haar beruchte gastrol in GTST werd zij in 2018 genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Met JANIS keert ze terug naar het Zeeuwse en maakt ze haar eerste eigen muziektheatervoorstelling, geïnspireerd op het leven en werk van de beroemde Amerikaanse zangeres Janis Joplin.

In ‘Janis’ verbindt een geweldig zingende Beaudil Elzenga Joplins leven met dat van haarzelf Hein Janssen - Volkskrant

Speellijst

vr 11 dec Dorpshuis Luctor et Emergo, Rilland
za 12 dec Dorpshuis Luctor et Emergo, Rilland
di 15 dec Ledeltheater, Oostburg
wo 16 dec Schouwburg Middelburg
di 22 dec Theater a/h Spui, Den Haag
wo 23 dec Theater a/h Spui,  Den Haag

Credits

tekst Gerardjan Rijnders
spel en zang Beaudil Elzenga
muzikale begeleiding Stijn Hoes en Rutger Martens
vormgeving Danny Cobbaut
kostuums Véronique Hendriks
dramaturgie Alex Mallems
productie Theaterproductiehuis Zeelandia

Praktische informatie

Soorten tickets

Voor deze voorstelling geldt CJP korting.

Waar kan ik tickets kopen?

U kunt tickets via deze website kopen of via de website van het betreffende theater. Kijk daarvoor hier.