JANIS - Theaterproductiehuis Zeelandia

JANIS

We are ugly but we have the music lees meer
lees meer
Tickets
di 25 aug -
wo 09 sep
Data & Tickets
Een intieme muziek-theatervoorstelling over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed.

Terug van weggeweest! Een intieme voorstelling over een verdwaald Zeeuws meisje dat naar het beloofde land -de Randstad- afreist om haar droom na te jagen: zichzelf vinden, muziek maken en acteren. Gebaseerd op het echte levensverhaal van Beaudil Elzenga en geinspireerd op het leven van haar idool Janis Joplin. Over Zeeland. Over liefde. Over vallen. Over zijn. Over dwalen. Over dromen. Over leven en overleven.

Beaudil Eizenga

Beaudil Elzenga groeide op in Middelburg en vertrok op 16-jarige leeftijd naar de Randstad om haar droom om actrice te worden waar te maken. Ze studeerde in 2016 af aan de Toneelschool Amsterdam. Daarna speelde zij onder andere bij Toneelgroep de Appel en Dégradé,  als actrice en  danser/performer. In 2016 werd zij genomineerd voor de Piket Kunstprijzen (categorie Toneel). Ze speelde de hoofdrol in de bekroonde kortfilm Aimee welke de Topkapi Films Fictie Prijs won voor beste fictie kortfilm. En door haar beruchte gastrol in GTST werd zij in 2018 genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Met JANIS keert ze terug naar het Zeeuwse en maakt ze haar eerste eigen muziektheatervoorstelling, geïnspireerd op het leven en werk van de beroemde Amerikaanse zangeres Janis Joplin.

In ‘Janis’ verbindt een geweldig zingende Beaudil Elzenga Joplins leven met dat van haarzelf Hein Janssen - Volkskrant

Data & locaties:
dinsdag 25 tot en met donderdag 27 augustus: Schouwburg Middelburg
dinsdag 1 tot en met donderdag 3 september: De Mythe in Goes
maandag 7 tot met woensdag 9 september; Scheldetheater Terneuzen

Credits

tekst Gerardjan Rijnders
spel en zang Beaudil Elzenga
muzikale begeleiding Stijn Hoes en Rutger Martens
vormgeving Danny Cobbaut
kostuums Véronique Hendriks
dramaturgie Alex Mallems
productie Theaterproductiehuis Zeelandia

Praktische informatie

Soorten tickets

Voor deze voorstelling geldt CJP korting.

Waar kan ik tickets kopen?

U kunt tickets via deze website kopen of via de website van Zeelandtheaters.

Parkeren & vervoer

In de binnenstad van Middelburg kunt u betaald parkeren. Wij adviseren u gebruik te maken van één van de parkeerkelders. Bij Schouwburg Middelburg is een beperkt aantal parkeerplaatsen (betaald) beschikbaar. Meer informatie vindt u hier, op de website van Gemeente Middelburg.