Winkelwagentje

 

 

 


JANIS

JANIS is een intieme muziektheatervoorstelling over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed.

‘Whatever man. We are ugly but we have the music’, sprak de blueszangeres in de spiegel van haar hotelkamer terwijl ze een parel vocht wegsloeg van haar wang en glimlachend haar strot opentrok. Het is dat wegslaan en die strot die Beaudil Elzenga tot op het bot verlangen doet naar Janis. De vrouw, het meisje uit Texas, de legende, the Rose, the Queen, the Pearl. En vooral het hart en daardoor haar blues. Janis Joplin.Janis weer te zien

Dankzij directie en bestuur en alle medewerkers en vrijwilligers van de Zeeuwse schouwburgen is het mogelijk onze succesvolle muziektheatervoorstelling JANIS, we are ugly but we have the music, weer in het theater aan u te laten zien! Natuurlijk met inachtneming van de coronamaatregelen. Als opwarmertje deel twee van het thuistheaterfragment, gemaakt door actrice Beaudil Elzenga, en muzikanten Rutger Martens en Stijn Hoes.

JANIS in Zeeland

De voorstelling is te zien op: 25, 26 en 27 augustus in Stadsschouwburg te Middelburg, 1, 2 en 3 september in De Mythe te Goes, 7, 8 en 9 september in Scheldetheater te Terneuzen. Aanvang: 20.00 uur.

Zeelandtheaters heeft alles in werking gesteld de coronamaatregelen volgens het protocol van het RIVM toe te passen. Voor vragen kunt u bij uw schouwburg of ons terecht. Klik hier voor kaarten.

JANIS in Amsterdam

Zin in een uitstapje naar Amsterdam? Ook hier speelt JANIS! In het DeLaMar Theater, op 29 en 30 juli, als onderdeel   van het programma 'Klein publiek, groot gebaar'. Twee voorstellingen per avond. Kijk op delamar.nl/voorstellingen/janis.

ZNF afgelast

Beste theatervrienden, muziekliefhebbers, lieve mensen. Met pijn in het hart hebben wij moeten besluiten de 20ste editie van het Zeeland Nazomerfestival niet door te laten gaan.

Onwaarschijnlijk surrealistisch, maar noodzakelijk. Wat hadden we graag ons 20 jarig bestaan met jullie gevierd. Helaas. Maar... we houden moed en gaan ervan uit dat we volgend jaar Zeeland meer dan ooit zullen overspoelen met cultuur. Nu is ons team druk bezig om alsnog veel moois online jouw huiskamer in sturen.

Wij blijven ons de komende periode inzetten om theatercultuur in Zeeland te waarborgen.

Veel liefs, team Theaterproductiehuis Zeelandia.


Speellijst andere data & locaties

Lieve boodschap

 

Nazomerzingen met Leoni Jansen. Was u er een keer bij? Om het gemis van het festival een heel klein beetje te compenseren een persoonlijke boodschap van deze lieve theatervrouw, presentatrice en zangeres:

Anderhalve Meter Sessie

 

22 Zeeuwse muzikanten nemen samen ‘Stand by me’ op.

 

Deze zogeheten Anderhalve Meter Sessie is een initiatief van Henk Tjoonk en Cor de Jonge. Zij kwamen op het idee nadat door de coronacrisis het culturele leven volledig was stilgevallen. ,,‘Stand by me’ heb ik altijd al een heel mooi nummer gevonden”, zegt De Jonge. ,,De tekst gaat er ook over dat als je in een donkere tijd leeft - en het zijn nu donkere tijden - dat het dan fijn is als er iemand bij je is.”

 

Muzikanten, zowel amateurs als professionals, bleken onmiddellijk bereid om mee te werken. Zij zijn deels gefilmd op kenmerkende Zeeuwse locaties. ,,We wilden niet alleen een mooie audio, maar ook een mooie video. Het plaatje moest kloppen.”

 

,,Ons doel is om de cultuur een hart onder de riem te steken”, zegt De Jonge. ,,Daarnaast willen we op deze manier het publiek oproepen om de cultuursector trouw te blijven.” (bron AD).

Actueel

zondag 21 juni

De vrouwen van Kamp Westkapelle - plaatje van Lex

aflevering 5: ‘De vrouwen van Kamp Westkapelle’ van Paul Pourveur

Dit jaar geen Zeeland Nazomerfestival. Gelukkig barsten we nog van de mooie plannen en zullen wij het komende jaar ons Theaterproductiehuis een andere invulling geven. Met als doel: veel moois, online, jouw huiskamer insturen. En zo werd onder meer deze rubriek geboren: De plaatjes van Lex, 20 jaar ZNF in beeld. Huisfotograaf Lex de Meester maakte in de afgelopen jaren honderden, misschien wel duizenden mooie foto’s van ons festival. Elke week lichten we er eentje uit en gaan we opzoek naar achtergrondverhalen. De keuze van Lex deze week: de angst door de ogen van een Moluks meisje, zoals die voelbaar was in de voorstelling De Vrouwen van Kamp Westkapelle, 2006. Een voorstelling die op een heel persoonlijke manier een diepe indruk naliet bij Lex.donderdag 4 juni

De plaatjes van Lex, 20 jaar ZNF in beeld aflevering 4: ‘Boot & Berg’ van Josse De Pauw en Peter Vermeerschdonderdag 4 juni

20 X ZNF: En dan heb je van die momenten waar alles samen komtvrijdag 29 mei

JANIS in DeLaMar Theater Amderdam!Overzicht

Deel deze pagina op: