Saul Juni, Gerbrand Bakker     ZNF 2015 William Shakespeare, Maat voor Maat Dezelfde Zee, Amos Oz

Saul

foto: Lex de meester

Juni, Gerbrand Bakker

 

Meer info

 

 

 

 

ZNF 2015

Foto: Lex de Meester

William Shakespeare, Maat voor Maat

Co-productie:OP.RECHT.MECHELEN.

Meer info

Dezelfde Zee, Amos Oz

Co-productie: De Tijd

Meer info

William Shakespeare, Maat voor Maat

2016 is wereldwijd uitgeroepen tot Shakespeare jaar. Zeeland Nazomerfestival viert de 400ste sterfdatum van de bekendste toneelschrijver aller tijden met de grootschalige openingsproductie Maat voor Maat in de monumentale Grote Kerk van Veere. In deze tragikomedie stelt Shakespeare op een meesterlijke manier machtswellust en godsdienstfanatisme aan de kaak.

Kaarten bestellenMeer info

Jett Rebel

Velen misten vorig jaar het spectaculaire optreden van Jett Rebel op de slotavond van het Zeeland Nazomerfestival. Theaterproductiehuis Zeelandia werd daarna veelvuldig benaderd of hij nog een keer terug zou komen. Hoewel het Zeeland Nazomerfestival wars is van herhaling maakt zij een uitzondering.

Kaarten bestellenMeer info

Speech opening ZNF 2016

Henk Schoute, directeur/bestuurder van Theaterproductiehuis Zeelandia hield gisteren bij de opening van het Zeeland Nazomerfestival een speech tegenover alle genodigden. Bent u benieuwd naar de speech die Henk Schoute hield tijdens de opening? Wanneer u klikt op Lees Hier kunt u de volledige speech van Henk Schoute downloaden en lezen.


Lees Hier

Dezelfde Zee, Amos Oz

Amos Oz is een van de grootste hedendaagse schrijvers en kandidaat voor de Nobelprijs. Zijn fenomenaal geschreven autobiografische roman. Een verhaal van liefde en duisternis, werd wereldwijd een bestseller. Met Judas verscheen vorig jaar opnieuw een grote roman. Zeeland Nazomerfestival bewerkt nu Dezelfde Zee voor toneel. Grote thema’s als liefde, dood en verlating spelen een essentiële rol in een verhaal dat een metafoor vormt voor het leven van de schrijver zelf.

Kaarten bestellenMeer info

Yentl & de Boer

Yentl en de Boer is een Nederlands muzikaal-absurdistisch cabaretduo bestaande uit Yentl Schieman en Christine de Boer. Met hun voorstelling De Mensen doen ze in 2013 mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival waar ze in de finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs zowel de juryprijs als de publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Ook ontvangen zij in 2014 de Annie M.G. Schmidt prijs. Hun debuut-CD ‘De Plaat’ wordt zeer positief ontvangen.

Kaarten bestellenMeer info

In de Kijker

In de wekelijkse rubriek In de kijker, blikt artistiek leider Alex Mallems vooruit naar de komende editie van Zeeland Nazomerfestival en belicht telkens een andere acteur die bij een van de nieuwe locatieprojecten een rol zal spelen. Deze week is dat de jonge Nederlandse actrice Sjaan Duinhoven die de rollen van Madame Overdoen en Mariana speelt in Maat voor Maat van Shakespeare.

 


Lees verder

Juni, Gerbrand Bakker

Gerbrand Bakker is een meester in het beschrijven van het plattelandsleven. Zijn bekendste roman, Boven is het stil, werd met succes verfilmd en was eerder al bewerkt voor toneel door regisseuse Annelore Kodde. Met haar Zeeuwse roots is zij vertrouwd met het boerenleven. Speciaal voor Zeeland Nazomerfestival bewerkt ze nu Juni.Meer info

Jenny Arean & Marijn Brouwers

Jenny Arean en haar rijke oeuvre zijn van onschatbare waarde in het Nederlandse theater. Vluchten kan niet meer, Zing dan, Amsterdams parfum het zijn inmiddels klassiekers. Marijn Brouwers oogstte vorig seizoen veel lof met zijn theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour. In de pers werd hij een moderne chansonnier met een fris geluid genoemd. Brouwers nam het initiatief en benaderde Arean met het verzoek of ze samen met hem op wilde treden.

Kaarten bestellenMeer info

Doe mee, tag je Instagram foto's met #znf2016 en zie ze hier terug!

Bekijk alles