Festivalregels

Voor ieders veiligheid en een plezierig verloop van het Zeeland Nazomerfestival dient elke bezoeker zich aan de volgende festivalregels te houden. De organisatie heeft het recht personen de toegang tot het festivalterrein en -locaties te ontzeggen, indien zij de festivalregels niet in acht nemen.

  • De voorstellingen beginnen stipt op tijd. Bezoekers die te laat komen worden niet meer toegelaten tot de voorstelling vanwege de overlast die dit geeft voor spelers en publiek.
  • Bij slechte weersomstandigheden kan de organisatie de voorstelling annuleren. Vanaf windkracht zeven en bij extreme regenval kunnen de openluchtvoorstellingen niet doorgaan. Dit wordt bij aanvang beoordeeld. Bij afgelasting kunnen de kaarten omgeruild worden voor een andere dag, tenzij de helft van de voorstelling is gespeeld. Restitutie is niet mogelijk. Op de tribunes zijn geenparaplu’s toegestaan.
  • Het is niet toegestaan foto-,video- en geluidsopnamen te maken tijdens voorstellingen en optredens, zonder schriftelijke toestemming van de betreffende muzikant, theatermaker of Theaterproductiehuis Zeelandia. Het stoort artiesten en publiek en er kunnen problemen ontstaan over ‘portretrecht’.
  • Retourneren van gekochte kaarten is niet mogelijk.
  • Maak gebruik van de fietsenstallingen rondom het festivalterrein.
  • Alcohol mag door ons niet worden verstrekt aan personen onder de 18 jaar. Ook het doorgeven van alcoholhoudende drank aan iemand onder de 18 jaar is strafbaar.
  • Bezoekers kunnen gefouilleerd worden en zijn verplicht zich te houden aan de voorschriften en/of aanwijzingen van het beveiligingspersoneel.
  • Honden en andere huisdieren worden niet toegelaten op het festivalterrein.
  • Het verspreiden van drukwerk en/of handelen in goederen op of rondom het festivalterrein is niet toegestaan.
  • Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van het festival zijn geheel voor eigen risico van de bezoekers.


Goed om te weten

Tickets
Uw ticket wordt voorafgaand aan de voorstelling/ het concert gecontroleerd. Zorg dat u uw tickets bij de hand heeft. Print de tickets en neem de tickets uitgeprint mee of download het mobiele ticket op uw smartphone. Let op! Niet op alle locaties is goed internet aanwezig, wanneer u gebruik maakt van het mobiele ticket zorg dan dat u het vooraf download en op een handige locatie op uw smartphone opslaat. Lees hier alles over de tickets van het Zeeland Nazomerfestival. 

Toegankelijkheid
Wij streven er naar alle voorstellingen toegankelijk te maken voor minder validen. Indien mogelijk zijn er voor rolstoelhouders en hun begeleiders speciale plaatsen beschikbaar. Deze kunt u vooraf reserveren  via T 0118 681700 (werkdagen 13u00 - 16u00).

kleding
Neem altijd een warme trui of jas mee. In de avond kan het erg afkoelen. Zorg ook voor comfortabel schoeisel in verband met de mogelijke wandeling naar de speelplek. 

slecht weer
Vanaf windkracht zeven en bij extreme regenval kunnen de voorstellingen in de open lucht niet doorgaan. Dit wordt bij aanvang beoordeeld. Bij afgelasting kunnen de kaarten worden omgeruild voor een andere dag, tenzij de helft van de voorstelling al is gespeeld. Restitutie is niet mogelijk. Op de tribune zijn geen paraplu's toegestaan. Op locatie zijn regenponcho's te koop.

te laat komen
De voorstellingen beginnen stipt op tijd. Bezoekers die te laat komen kunnen niet worden toegelaten vanwege de overlast die dit geeft voor spelers en publiek. Zorg dat u een kwartier voor aanvang op de locatie aanwezig bent. Restituatie is niet mogelijk.

de weg vinden
Het adres van de speellocatie staat op uw entreekaartje. Vanaf de doorgaande weg wordt de route aangegeven. Deze tijdelijke bewegwijzering is helaas niet altijd hufterproof. Ga daarom voorbereid en op tijd op pad.

fotograferen/ filmen
Funcamera's (analoog of digitaal) en telefoons zijn toegestaan bij de concerten. Maar professionele film- en videoapparatuur als videocamera's, handycams, lenscamera's en digitale spiegelreflexcamera's zijn niet toegestaan. Neem als stelregel aan dat lenzen boven de 35mm niet worden toegestaan en onder professionele camera's vallen. De beslissing over wat wel/niet wordt toegestaan op het festivalhart wordt genomen door de security bij de poort. 

toiletten
Bij alle (verzamel)locaties zijn toiletten aanwezig.

voorwaarden
Annulering van gekochte kaarten is niet mogelijk. Theaterproductiehuis Zeelandia beroept zich op de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de bij de vereniging van schouwburg- en concertgebouwdirecties aangesloten theaters en concertzalen. De Algemene Bezoekersvoorwaarden zijn op 12 juli 2012 ter Griffie van de Rechtbank te Amsterdam gedeponeerd onder nummer 66/2012. 

overige informatie
Op werkdagen tussen 13u00 en 16u00 is de speciale telefoonlijn 0118 681700 open voor vragen over de kaartverkoop.


Toegankelijkheid

Wij streven er naar alle voorstellingen toegankelijk te maken voor minder validen. Indien mogelijk zijn er op de locaties voor rolstoelhouders en hun begeleiders speciale plaatsen beschikbaar. Deze graag vooraf reserveren via kaarten@theaterzeelandia.nl of 0118 681700 (op werkdagen tussen 13u00 en 16u00).
Op het Abdijplein is er voor rolstolgebruikers en hun begeleider een plaats beschikbaar op een speciaal podium in het publiek waarvandaan het concert goed kan worden gevolgd.

voor vragen en/of opmerkingen m.b.t. de toegangkelijkheid kunt u contact met ons opnemen via kaarten@theaterzeelandia.nl of 0118 681700 (op werkdagen tussen 13u00 en 16u00).


Route en parkeren

Vanaf de Abdij is busvervoer naar twee locatievoorstellingen mogelijk. Kijk hier voor meer info.


Route festivalhart Middelburg
Op de toegangswegen naar het stadscentrum staan borden met daarop de P-route. Deze route leidt u snel naar de verschillende parkeerterreinen en -garages. De routes naar de locaties zijn vanaf de doorgaande weg bewegwijzerd. Het festivalhart op het Abdijplein ligt in het centrum van Middelburg. De hoofdingang is aan de Balans. Vanaf het station Middelburg is het ongeveer tien minuten lopen.

Parkeren in Middelburg
In de gehele binnenstad mag u alleen parkeren in de duidelijk gemarkeerde parkeervakken. Betaald parkeren geldt in het centrum van Middelburg van maandag tot en met zaterdag van 09u00 -21u00. De maximale parkeertijd varieert per locatie. De parkeergarages in Middelburg zijn 24 uur per dag geopend. Klik hier voor meer informatie en een plattegrond van de gemeente Middelburg.

Openbaar vervoer
Informatie over reizen per openbaar vervoer is te vinden bij 9292OV.
Van en naar Middelburg vertrekt er elk half uur een trein naar de Randstad of richting Vlissingen. Vanaf het station is het ongeveer 15 minuten lopen naar het Abdijplein. De laatste trein in de richting Amsterdam CS vertrekt om 22u59. De laatste trein naar Roosendaal vertrekt om 23u29. 

Parkeren locatievoorstellingen.
Bij de locatievoorstellingen staat altijd door middel van bewegwijzering aangegeven waar u kunt parkeren. In sommige gevallen is er nog een vrijwilliger aanwezig die u naar uw parkeerplaats wijst. Luister goed naar onze vrijwilligers, ze staan er niet voor niets! 

Let op! Op enkele locaties zoals de Oesterdam geldt een parkeertarief. 


EFFE Label

Theaterproductiehuis heeft zeer recentelijk het EFFE Label 2017-2018 ontvangen. De inzending werd goedgekeurd door een internationale jury na succesvolle evaluatie van experts op nationaal niveau. Het EFFE-label wordt uitgereikt aan festivals die staan voor artistieke kwaliteit en een significante bijdrage en impact kennen op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Theaterproductiehuis Zeelandia ontving de volgende feedback: “de jury vindt het Zeeland Nazomerfestival een eigenzinnig festival van hoge artistieke kwaliteit. De sterke band met de locatie maakt het festival bijzonder”.