Saul   ZNF 2015

 

 

 

 

Saul

foto: Lex de meester

 

 

ZNF 2015

Foto: Lex de Meester


ZNF 2016

Het Zeeland Nazomerfestival 2016 zal plaatsvinden van 23 augustus t/m 3 september 2016. Het programma is nu grotendeels bekend. We hebben drie locatievoorstellingen:

Maat voor Maat
2016 is wereldwijd uitgeroepen tot Shakespeare jaar. Zeeland Nazomerfestival viert de 400ste sterfdatum van de bekendste toneelschrijver aller tijden met de grootschalige openingsproductie Maat voor Maat in de monumentale Grote Kerk van Veere. In deze tragikomedie stelt Shakespeare op een meesterlijke manier machtswellust en godsdienstfanatisme aan de kaak. Maat voor Maat is een co-productie met Op.Recht.Mechelen.

Juni
Gerbrand Bakker is een meester in het beschrijven van het plattelandsleven. Zijn bekendste roman, Boven is het stil, werd met succes verfilmd en was eerder al bewerkt voor toneel door regisseuse Annelore Kodde. Met haar Zeeuwse roots is zij vertrouwd met het boerenleven. Speciaal voor Zeeland Nazomerfestival bewerkt ze nu Juni. Dat die roman zich bij uitstek leent voor theater, bewijst de recensie in Die Zeit: ‘In een meesterlijke setting met subtiele personages en perspectiefwisselingen, zachte ironie en ver van modieuze trends ensceneert Gerbrand Bakker de veranderingen op het platteland als menselijke komedie.’

Dezelfde Zee
Amos Oz is een van de grootste hedendaagse schrijvers en kandidaat voor de Nobelprijs. Zijn fenomenaal geschreven autobiografische roman Een verhaal van liefde en duisternis, werd wereldwijd een bestseller. Met Judas verscheen vorig jaar opnieuw een grote roman. Zeeland Nazomerfestival bewerkt nu Dezelfde Zee voor toneel. Grote thema’s als liefde, dood en verlating spelen een essentiële rol in een verhaal dat een metafoor vormt voor het leven van de schrijver zelf. Dezelfde Zee is subtiel en gevoelig, en van een poëtische schoonheid. Door zijn vertelkracht en open structuur met naast elkaar geplaatste korte hoofdstukken, leent het zich uitstekend voor een theaterbewerking. Dezelfde Zee is een co-productie met De Tijd.

Festivalhart
De programmering voor het Abdijplein tijdens Zeeland Nazomerfestival 2016 is bijna helemaal rond! De PZC had afgelopen zaterdag (23-4) de primeur om het programma bekend te maken. Op het festivalhart komen o.a. Danny Vera, The Common Linnets, De Dijk, Cello8ctet Amsterdam, YENTL EN DE BOER, Rondé, Sven Hammond, Joris Linssen & Caramba, RoMi Cage, Sunday Sun en Jenny Arean met Marijn Brouwers optreden! Bekijk hier het artikel van de PZC http://www.pzc.nl/…/zeeland-nazomerfestival-maakt-programma…