Winkelwagentje

       

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug

Programma ZNF 2018

Het Zeeland Nazomerfestival 2018 loopt van 21 augustus tot en met 1 september. In 2018 presenteert Theaterproductiehuis Zeelandia uitsluitend buitenvoorstellingen tijdens het Zeeland Nazomerfestival. 

Als het Zeeland Nazomerfestival één doel heeft is het wel het bereikbaar maken van theater voor íedereen. Want theater is uiteindelijk van en voor iedereen. In 2018 ligt de focus dan ook meer dan ooit te voren op diversiteit. Theater en de wereld erbuiten staan niet los van elkaar. Sterker nog, ze staan in constante wisselwerking met elkaar. 

Het Zeeland Nazomerfestival weet al meer dan 15 jaar door haar intieme, persoonlijke karakter een toegankelijke totaalervaring aan de bezoeker te bieden met eten, drinken, muziek en theaterkunst. Jonge makers, experimenteel aanbod en unieke (buiten-)locaties vormen een onderscheidende basis. Genieten en beleving staan centraal. 

2018 onderscheidt zich van eerdere jaargangen doordat dit jaar weer alle locatievoorstellingen in de buitenlucht gespeeld worden op unieke locaties in Zeeland. De stadswallen van Veere, Fort Ellewoutsdijk en Windpark de Bouwdokken op Neeltje Jans vormen het decor van prachtig muziek- en danstheater wat eens te meer toegankelijk zal zijn voor iedereen. Tijdens de komende editie van het Zeeland Nazomerfestival kunt u de volgende Locatievoorstellingen bezoeken: 

De Blinden - muziektheater | Openingsvoorstelling
Locatie: Stadswallen Veere 

Sterke teksten hebben in alle tijden iets te zeggen. Meer dan een eeuw geleden schreef Maurice Maeterlinck Les Aveugles, en die tekst is vandaag nog altijd leesbaar, zegbaar, zingbaar, beluisterbaar… en ook nog ten volle begrijpelijk binnen de eigen tijd. Josse De Pauw en Jan Kuijken bewerkten de tekst van Maeterlinck tot een voorstelling: De Blinden. Met muziek van Jan Kuijken, uitgevoerd door het internationaal vermaarde koor Collegium Vocale Gent. 

Met Josse De Pauw, Gorges Ocloo, Taka Shamoto - productie Theaterproductiehuis Zeelandia en LOD muziektheater

Wiek - danstheater
Locatie: Windpark de Bouwdokken Neeltje Jans

"Wiek gaat over de kern van het leven”. Midden in een windmolenpark bij Neeltje Jans raken drie danseressen gevangen in een arena met horizontaal ronddraaiende wieken. Het publiek zit rondom en sluit de ontsnappingsmogelijkheid af. De danseressen kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan. De toeschouwer wordt medeplichtig gemaakt aan de onontkoombaarheid waar de danseressen in zijn beland: een gevecht van de nietige mens tegen krachten die groter zijn dan zichzelf. De live muziek van Douwe Eisenga voegt een surrealistisch en uniek element aan deze opvoering van Wiek welke speciaal voor het Zeeland Nazomerfestival geproduceerd wordt. 

Met Suzanne de Bekker, Camilla Bundel, Luana van Eekeren, Marinke Eijgenraam, Goda Zukauskaite, Kim Verbeke (stage) - productie Theaterproductiehuis Zeelandia en Schweigman& 

Winterreise - muziektheater
Locatie: Fort Ellewoutsdijk

Indrukwekkend muziektheater over de waanzin van oorlog. In ‘Winterreise’, het absolute meesterwerk van Franz Schubert, wordt er vanuit verschillende standpunten vormgegeven aan de waanzin van oorlog. Regisseur en scenograaf Niek Kortekaas versterkt met een aantal beeldende ingrepen de kracht van Fort Ellewoutsdijk als theaterlocatie. Hij werkt daarvoor samen met de bekende Middelburgse kunstenaar Piet Dieleman.    

Met Simone Milsdochter en Nieke de Groote, Els Mondelaers (zang) en Gwen Cresens (muziek)

Concerten 2018  
Het Abdijplein in Middelburg vormt het hart van het Zeeland Nazomerfestival. Het festival presenteert ook dit jaar weer een bijzondere mix van muziekstijlen & -talenten. Het openingsconcert op vrijdag 24 augustus wordt verzorgd door Douwe Eisenga. O.a. Milo, TenTemPiés, finalisten van de Grote Prijs van Nederland, Marten Fisher, Kraak & Smaak, Jacqueline Govaert, Matthew Crosby, Douwe Bob en Rilan & the Bombardiers geven allen act de présence op het intieme en sfeervolle Abdijplein. De slotact op 1 september wordt door niemand minder dan Chef’Special verzorgd.  

Randprogrammering
Naast het locatietheater en de concerten zal er ook dit jaar wederom een zeer uitgebreide randprogrammering zijn. De randprogrammering zal o.a. bestaan uit gastvoorstellingen, inleidingen, gesprekken met de makers van voorstellingen en nog veel meer. De alom geliefde & bekende Picknick zal niet ontbreken, evenals het Nazomerzingen en het Nazomerdansen. Kinderen kunnen op de woensdag op het Abdijplein genieten van een spectaculair & gezellig optreden van Kapitein Winokio! 

De kaartverkoop start 1 mei a.s.. Gedurende de maand mei kan men profiteren van de zogenaamde early bird korting. Het Zeeland Nazomerfestival 2018 loopt van 21 augustus tot en met 1 september. Zodra het volledige programma bekend is kunt u dit zien op https://www.theaterzeelandia.nl/programma_overzicht.html

lees verder

Deel deze pagina op: