Winkelwagentje

 

 

 


De impact van het coronavirus

Download
66.4 kb | JPG
vrijdag 20 maart

Een interview met Henk Schoute, onze directeur-bestuurder
We gaan nu ervaren hoe het leven eruit zal zien zonder cultuur

Met een fantastische vliegende start vloog Janis, we are ugly but we have the music, uit de startblokken. Lovende pers en enthousiaste bezoekers. Een mooi begin, ook voor ons als Theaterproductiehuis.

Maandenlang is achter de schermen hard gewerkt aan de voorstelling. En dan. Niet uit het niets, maar toch rauw op ons dak: het coronavirus. In één klap ligt alles stil omdat natuurlijk de gezondheid van iedereen (bezoekers, uitvoerenden en medewerkers) voorop staat. We spraken Henk Schoute, onze directeur-bestuurder, over de impact van het virus op ons het productiehuis, Het Zeeland Nazomerfestival, de voorstellingen en over de gevolgen voor de liefhebber en de complete theaterindustrie. Lees hier het complete interview.

lees verder

Vacatures voorzitter en lid raad van toezicht Stichting Theaterproductiehuis Zeelandia

vrijdag 13 maart

Theaterproductiehuis Zeelandia maakt professionele theatervoorstellingen voor Zeeland. Drie daarvan vormen de basis van de programmering van het jaarlijkse Zeeland Nazomerfestival, waarvan het productiehuis de organisator is. Daarnaast maakt het in de periode buiten het festival voorstellingen die door Zeeland en inmiddels ook daar buiten reizen langs theaterzalen en dorpshuizen.

Theaterproductiehuis Zeelandia is een stichting met directeur/bestuurder en raad van toezicht. Er zijn zes medewerkers in dienst. In aanloop op het Nazomerfestival zijn er zo’n honderd betaalde krachten aan het werk. Zij worden gesteund door een groeiende groep vrijwilligers uit heel Zeeland.
Theaterproductiehuis Zeelandia is één van de meest vooraanstaande kunstinstellingen in Zuidwest Nederland en wordt structureel gesteund door het Fonds Podiumkunsten, de Provincie Zeeland en de Gemeenten Middelburg, Schouwen-Duiveland en Veere.

lees verderDeel deze pagina op: