Winkelwagentje

 

 

 


JANIS in DeLaMar Theater Amderdam!

vrijdag 29 mei

Goed nieuws! Op 29 en 30 juli staat onze voorstelling JANIS, we are ugly but we have the music, in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Deze voorstelling is onderdeel van het programma Klein publiek, groot gebaar; bestaande uit voorstellingen speciaal voor een klein publiek (in dit geval 100 mensen) waarvan de opbrengst volledig naar de theatermakers gaat.

lees verder

De plaatjes van Lex, 20 jaar ZNF in beeld aflevering 3: ‘Kwartet’ van Heiner Müller

Download
1.0 mb | JPG
donderdag 21 mei

Gelukkig barsten we van de mooie plannen en zullen wij het komende jaar ons Theaterproductiehuis een andere invulling geven. Met als doel: veel moois, online, jouw huiskamer insturen. En zo werd onder meer deze rubriek geboren: De plaatjes van Lex, 20 jaar ZNF in beeld. Huisfotograaf Lex de Meester maakte in de afgelopen jaren honderden, misschien wel duizenden mooie foto’s van ons festival. Elke week lichten we er eentje uit en gaan we opzoek naar achtergrondverhalen. De keuze van Lex deze week: de bedreigende wereld van Heiner Müller, waarmee we geconfronteerd werden in de voorstelling Kwartet, 2008. Vormgever Danny Cobbaut herinnert zich nog zeer scherp hoe dit unieke locatieproject tot stand kwam.

 

lees verder

Kippenvelmomenten... playlist 20 X ZNF

donderdag 21 mei

Dit jaar zouden we ons 20 jarig bestaan vieren. Heel jammer, maar we laten ons hoofd niet hangen. Speciaal daarom en om deze bizarre tijd een beetje te verzachten, een playlist met alleen maar muziek uitgevoerd tijdens het Zeeland Nazomerfestival. We vroegen officemanager en collega Dusty haar favoriete nummer te kiezen. Ze koos aan de hand van een bijzonder moment een mooi Nederlandstalig liedje...

 

lees verder

De plaatjes van Lex, 20 jaar ZNF in beeld aflevering 2: ‘Eindspel’ van Samuel Beckett

Download
148.9 kb | JPG
dinsdag 5 mei

Dit jaar geen Zeeland Nazomerfestival. Gelukkig barsten we nog van de mooie plannen en zullen wij het komende jaar ons Theaterproductiehuis een andere invulling geven. Met als doel: veel moois, online, jouw huiskamer insturen. En zo werd onder meer deze rubriek geboren: De plaatjes van Lex, 20 jaar ZNF in beeld. Huisfotograaf Lex de Meester maakte in de afgelopen jaren honderden, misschien wel duizenden mooie foto’s van ons festival. Elke week lichten we er eentje uit en gaan we opzoek naar achtergrondverhalen. De keuze van Lex deze week: de absurde wereld van Samuel Beckett, gevat in een foto van de voorstelling Eindspel, 2010. Acteur Fabian Jansen roept herinneringen op aan de fysieke uitputtingsslag die hij elke avond doormaakte bij het spelen van zijn rol als Clov.

lees verder

Het favoriete nummer van Henk Schoute

Download
77.7 kb | JPG
dinsdag 5 mei

Dit jaar zouden we ons 20 jarig bestaan vieren. Heel jammer, maar we laten ons hoofd niet hangen. Speciaal daarom en om deze bizarre tijd een beetje te verzachten, een playlist met alleen maar muziek uitgevoerd tijdens het Zeeland Nazomerfestival. We vroegen onze directeur/bestuurder Henk Schoute de playlist aan te vullen en zijn favoriete nummer te kiezen. Henk: 'Bij de zoveelste run langs de kust ontdekte ik dat bijna al die nummers iets van vergankelijkheid en weemoed in zich hebben. Soms verlies van een relatie, een persoon of situatie. Alsof ik de lijst voor deze periode heb samengesteld.'

lees verder

De plaatjes van Lex, 20 jaar ZNF in beeld

Download
689.4 kb | JPG
dinsdag 28 april

Dit jaar geen Zeeland Nazomerfestival. Gelukkig barsten we nog van de mooie plannen en zullen wij het komende jaar ons Theaterproductiehuis een andere invulling geven. Met als doel: veel moois, online, jouw huiskamer insturen. En zo werd onder meer deze rubriek geboren: De plaatjes van Lex, 20 jaar ZNF in beeld. Huisfotograaf Lex de Meester maakte in de afgelopen jaren honderden, misschien wel duizenden mooie foto’s van ons festival. Elke week lichten we er eentje uit en gaan we opzoek naar achtergrondverhalen. De eerste is de keuze van Lex zelf: een polonaise van matrozen bij de vloedlijn, een foto van de voorstelling Sweetheart Come, 2004. Vlak na het maken van deze foto barstte het onweer los. Lees hier het complete verhaal van Lex en de voorstelling.

lees verder

M U Z I E K playlist 20 x ZNF

zondag 26 april

Dit jaar zouden we ons 20 jarig bestaan vieren. Heel jammer, maar we laten ons hoofd niet hangen. Speciaal daarom en om deze bizarre tijd een beetje te verzachten, een playlist met alleen maar muziek uitgevoerd tijdens het Zeeland Nazomerfestival. We vroegen productieleider en collega Bart Mulder zijn favoriete nummer te kiezen.

lees verder

Zeeland Nazomerfestival 2020 afgelast

dinsdag 21 april

Beste theatervrienden, muziekliefhebbers, lieve mensen. Wat wij de afgelopen dagen al vermoedden, is vanavond, dinsdag 21 april, bevestigd. Met pijn in het hart hebben wij moeten besluiten de 20ste editie van het Zeeland Nazomerfestival niet door te laten gaan.

lees verder

Playlist 20 x ZNF... Kill your darlings

Download
434.0 kb | JPG
maandag 20 april

Dit jaar bestaat ons festival 20 jaar. Speciaal daarom en om deze bizarre tijd een beetje te verzachten, een playlist met alleen maar muziek uitgevoerd tijdens 20 jaar Zeeland Nazomerfestival. We vroegen collega Marianne Verburg haar favoriete nummer te kiezen. ‘Dat is een hele moeilijke vraag! Kill your darlings zeggen ze wel eens.

lees verder

Raak het kwijt en je realiseert pas hoe waardevol het vanzelfsprekende eigenlijk is

donderdag 9 april

In gesprek met Alex Mallems, artistiek leider Theaterproductiehuis Zeelandia over de coronacrisis

Van de één op de andere dag ziet de wereld er anders uit. Voorstellingen staan abrupt stil, repetities zijn uitgesteld, afspraken gecanceld. Even kwam die klap aan, maar gezond blijven, moed houden en positief in het leven staan zijn in deze barre tijden de beste remedie om deze crisis te keren. We spreken onze artistiek leider, Alex Mallems, over quarantaine, de toekomst, over hoop en over mooie dingen maken.

lees verder

Hoe gaat het met... Beaudil Elzenga

donderdag 9 april

Hoe gaat het met... We vroegen het Janis actrice Beaudil Elzenga. Niet optreden is misschien wel de grootste straf voor haar. Maar ze is trots op ‘de mens’. Beaudil: 'We zijn zo kwetsbaar, blijkt nu weer, maar we zijn zulke vechters. Ja, in de slechte zin van het woord, maar ik bedoel hier natuurlijk de positieve vechterslust. Mensen in de zorg, mensen uit de creatieve sector, politici, noem maar op. Deze crisis brengt ons samen, dat verwondert me.'

lees verder

De impact van het coronavirus

Download
66.4 kb | JPG
vrijdag 20 maart

Een interview met Henk Schoute, onze directeur-bestuurder
We gaan nu ervaren hoe het leven eruit zal zien zonder cultuur

Met een fantastische vliegende start vloog Janis, we are ugly but we have the music, uit de startblokken. Lovende pers en enthousiaste bezoekers. Een mooi begin, ook voor ons als Theaterproductiehuis.

Maandenlang is achter de schermen hard gewerkt aan de voorstelling. En dan. Niet uit het niets, maar toch rauw op ons dak: het coronavirus. In één klap ligt alles stil omdat natuurlijk de gezondheid van iedereen (bezoekers, uitvoerenden en medewerkers) voorop staat. We spraken Henk Schoute, onze directeur-bestuurder, over de impact van het virus op ons het productiehuis, Het Zeeland Nazomerfestival, de voorstellingen en over de gevolgen voor de liefhebber en de complete theaterindustrie. Lees hier het complete interview.

lees verderDeel deze pagina op: