Winkelwagentje

 

 

 


Alain Clark, Freek de Jonge en Brigitte Kaandorp op Zeeland Nazomerfestival

maandag 7 juni

De muziekprogrammering van het festivalhart is bekend! Met de opening op vrijdag 27 augustus speelt  Alain Clark op het Abdijplein.Mathilde genomineerd voor toneelprijs

maandag 28 juni

Louis van Beek maakt dit jaar kans op de Louis d’Or, de hoogste toneelonderscheiding voor een mannelijke hoofdrolspeler, voor zijn rol van Mathilde, in de gelijknamige voorstelling over Mathilde Willink. lees verderGratis festivalbus vanaf Terneuzen

vrijdag 9 juli

In samenwerking met TaxiCentrale Renesse biedt het Nazomerfestival gratis busvervoer van Terneuzen naar Middelburg.

lees verder

Programmaboekje

vrijdag 9 juli

De brochure is verschenen! U kunt hem gratis aanvragen via deze site.De opbouw is gestart

dinsdag 10 augustus

Over twee weken precies opent het festival. Vandaag is de opbouw gestart in Oostkapelle.

lees verder

Geheime dansvoorstelling in Middelburg

maandag 16 augustus

Zaterdag 28 augustus 2010 vindt op een geheime plaats in de binnenstad van Middelburg een dansvoorstelling plaats voor maximaal vijf toeschouwers. De voorstelling speelt negen keer tussen tussen 12u00 en 17u00. De voorstelling duurt 25 minuten. U kunt zich hiervoor aanmelden via amke@theaterzeelandia.nl. Vol=vol.

lees verder

Inleiding Misantroop en Eindspel

maandag 16 augustus

Onze artistiek leider Alex Mallems geeft inleidingen op De Misantroop van Molière en Eindspel van Samuel Beckett. U kunt deze inleiding gratis bijwonen. Data en tijd:

maandag 30 augustus, woensdag 1 en vrijdag 3 september

19u00 inleiding De Misantroop
19u30 inleiding Eindspel

Verzamelen bij het verzamelpunt op het Abdijplein.Mooie opening Zeeland Nazomerfestival

woensdag 25 augustus

Het Nazomerfestival is gestart met de première van De Misantroop op landgoed Overduin in Oostkapelle. Het waaide flink, maar het bleef gelukkig droog. Het publiek was enthousiast over de locatie en de moderne uitvoering van deze klassieker.Jubileumboek Zeeland Nazomerfestival

zaterdag 28 augustus

Ter gelegenheid van de tiende editie Zeeland Nazomerfestival heeft De Drvkkery het boek 'Zeeland Nazomerfestival. Het landschap in de hoofrol' uitgegeven.Picknick op het Abdijplein

zaterdag 28 augustus

Bij slecht weer is de picknick morgen in de wandelgangen / kloostergangen van de Abdij. Wij zorgen voor de tafels, u voor eten en de aankleding van de tafel.Bezoekers trotseren regen en wind

maandag 30 augustus

Weer of geen weer, bezoekers van het Nazomerfestival laten zich niet kennen. Gehuld in poncho's en met paraplu's waren meer dan 1000 mensen naar het festivalhart gekomen voor Brigitte Kaandorp. Brigitte maakte er een feest van, samen met het orkest van Cor Bakker. Bekijk het PZC verslagHoorspelen beginnen om 14u00

dinsdag 31 augustus

Er is veel belangstelling voor de hoorspelen van het Geluidshuis, met sprookjes van Hans Christiaan Andersen. Om die reden kunnen de hoorspelen al vanaf 14u00 beluisterd worden in de Kloostergangen, i.p.v. 16u00.

lees verder

Meer Zeeland Nazomerfestival

woensdag 1 september

op Omroep Zeeland en de PZC.Wallen onder de ogen, vermoeide blikken en ongeschoren gezichten.

donderdag 2 september

http://pzcweblog.blogspot.com/Dansen tussen bankstellen en sportschoenen

vrijdag 3 september

In Profijt Meubel, Sport 2000 en Super Keukens kom je nu niet alleen om te winkelen. Tot en met zaterdag 4 september speelt 's avonds de dansvoorstelling StringsVerstrengeld.Twee voorstellingen over de verbondenheid tussen moeder en zoon. Klik hier voor een indruk van de voorstelling.

lees verder

Goede reacties en meer bezoekers

maandag 6 september

Zaterdag 4 september j.l. werd de tiende editie Zeeland Nazomerfesitval afgesloten. De organisatie kijkt tevreden terug; goede reacties, meer bezoekers en uitbreiding van de doelgroep.

lees verder

Louis d'Or voor acteur Kees Hulst

maandag 13 september

Zondag 12 september j.l. werd in de Stadsschouwburg in Amsterdam de Louis d'Or voor de beste mannelijke hoofdrol uitgereikt tijdens het toneelgala. Louis van Beek was genomineerd voor zijn rol van Mathilde Willink, in de voorstelling Mathilde.

lees verder

Repetities Mooie Anna

maandag 20 september

De repetities voor de muziektheatervoorstelling Mooie Anna zijn vandaag begonnen. De tekst is geschreven door de uit Zeeland afkomstige Marjolein Bierens. Het stuk gaat 4 november 2010 in première in theater De Mythe in Goes.

lees verder

Stop de culturele kaalslag

maandag 4 oktober

Zoals verwacht hebben VVD, CDA en PVV afgesproken zwaar te bezuinigen op cultuur. Er ligt een desastreus regeerakkoord: de bezuiniging op de cultuurbegroting zal oplopen tot veel méér dan 200 miljoen euro, wat vooral de podiumkunsten zal treffen.

lees verder

laatste voorstellingen Zeeuwse Vrouwen

donderdag 7 oktober

De voorstellingen Zeeuwse Vrouwen speelt woensdag 13 oktober in het Scheldetheater in Terneuzen en vrijdag 15 oktober in de Stadsschouwburg in Middelburg. Dit zijn de laatste voorstellingen van Zeeuwe Vrouwen in Zeeland.

lees verder

Oproep kunsten '92 aan fractievoorzitters

woensdag 27 oktober

Kunsten ‘92 heeft in een brief een dringend beroep gedaan op de Fractievoorzitters van de Politieke Partijen om de komende week, tijdens het debat over de regeringsverklaring, de gevolgen van de buitenproportionele bezuinigingen op kunst en cultuur aan de orde te stellen.

lees verder

Mooie Anna gaat keihard voor de liefde

dinsdag 2 november

"Ik was op school heel slecht in dansjes instuderen'', grinnikt Wiek Hijmans verontschuldigend

lees verder

Willem Nijssen in de PZC over Mooie Anna

vrijdag 5 november

"Ze vertelt en vertelt, en toch wordt het nooit een monoloog. Want hij, haar grote liefde, is er altijd bij. En hij vertelt méé."

lees verder

20 november Zeeland schreeuwt om cultuur

donderdag 11 november

Op zaterdag 20 november laat het publiek van zich horen, van Maastricht tot Groningen, van Middelburg tot Arnhem. Schreeuw mee om cultuur! Eén collectieve, keiharde schreeuw die door heel Nederland klinkt. Het kabinet zal weten dat Nederland zijn cultuur wil behouden.

Zaterdag 20 november | Abdijplein Middelburg | 15u45

lees verder

Meer dan 100.000 mensen schreeuwen om cultuur

zondag 21 november

Het publiek heeft in groten getale gehoor gegeven aan de oproep om van zich te laten horen: afgelopen zaterdag hebben in bijna 70 steden en dorpen meer dan 100.000 mensen geschreeuwd om cultuur.

lees verder

Spontane uitvoering In Zee

zondag 21 november

In Zeeland vond de Schreeuw om Cultuur plaats op het Abdijplein in Middelburg. Ruim vierhonderd mensen verzamelden zich voor een spontane uitvoering van 'In Zee' van de Zeeuwse componist Douwe Eisenga, eindigend in een massale roep om het behoud van cultuur in Nederland.

lees verder

Start voorverkoop kaarten Zeeland Nazomerfestival

vrijdag 10 december

In verband met de aangekondigde verhoging van de BTW-tarieven zal de voorverkoop van kaarten voor de locatievoorstellingen van Zeeland Nazomerfestival 2011 al op maandagmiddag 13 december a.s. van start gaan. Op deze manier profiteert u nog van het lage btw-tarief totdat de verhoging van 6 naar 19 procent daadwerkelijk is doorgevoerd.

lees verder

Nazomerfestival opent met Trojaanse Vrouwen

maandag 13 december

Het Zeeland Nazomerfestival opent op 23 augustus met de grootschalige buitenproductie Trojaanse Vrouwen van Euripides, een Griekse tragedie over de relativiteit van winst en verlies tegenover de gruwel van oorlog. 

lees verder

BTW verhoging half jaar uitgesteld

woensdag 22 december

De verhoging van de btw op toneel- en concertkaartjes van 6 naar 19 procent is een half jaar uitgesteld en gaat pas per 1 juli 2011 in.

lees verderDeel deze pagina op: