Winkelwagentje

 

 

 


Bram Kwekkeboom speelt de Rietdekker

vrijdag 28 januari

De uit Zeeland afkomstige Bram Kwekkeboom speelt de Rietdekker in het gelijknamige toneelstuk, naar het boek van Rinus Spruit. Donderdag 10 maart 2011 gaat de voorstelling in première in het Arsenaaltheater in Vlissingen. 

Het toneelstuk benadrukt de relatie tussen vader en zoon. De vader staat voor de traditie van het rietdekkerbestaan die verloren gaat.

lees verder

Programma de Rietdekker

dinsdag 15 februariArnon Grunberg in theatervoorstelling Zeeland Nazomerfestival

maandag 28 februari

Schrijver Arnon Grunberg speelt in de theatervoorstelling Am Ziel van Thomas Bernhard. Am Ziel is een van de vier locatievoorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival (23 augustus t/m 4 september 2011) en is alleen tijdens het festival te zien.

lees verder

Extra voorstelling in Ellewoutsdijk

woensdag 9 maart

Zondag 13 maart speelt De Rietdekker in 't Kerkje van Ellesdiek. Bezoekers kunnen na de voorstelling met de de acteur, Bram Kwekkeboom en de schrijver van het boek, Rinus Spruit, van gedachten wisselen. De voorstelling begint om 14u30. Toegang € 8,-. Voor € 12,- extra is er een mosselmaaltijd. Klik hier voor kaarten.De Rietdekker goed ontvangen door pers en publiek

maandag 14 maart

De Rietdekker is goed ontvangen door pers en publiek.  "... een heel integere en aangrijpende voorstelling ..." schrijft Marjon Sarneel. En Willem Nijssen (PZC): " ... '''... een boeiend en oprecht stuk theater ...".

lees verder

Win kaartjes voor de Rietdekker en ontvang het boek

dinsdag 15 maart

In het kader van de Boekenweek organiseert Theaterproductiehuis Zeelandia in samenwerking met De Drvkkery in Middelburg en Uitgeverij Cossee in Amsterdam een 'Rietdekker prijsvraag'. Onder de goede inzendingen verloten wij drie 'Rietdekker pakketten', bestaande uit het boek 'De Rietdekker' van Rinus Spruit en twee kaartjes voor de voorstelling op een locatie naar keuze.

lees verder

Uitslag prijsvraag De Rietdekker

maandag 28 maart

Het juiste antwoord op de vraag ”onder welke titel verscheen de eerste druk van het boek "De Rietdekker” is Zwieg Stille

De prijswinnaars zijn:
1. Willy Wondergem-Schoe uit Oostkapelle
2. Annemarie Stern uit Oost-Souburg
3. Marijn de Valk uit MiddelburgDe Rietdekker wegens succes hernomen

dinsdag 19 april

Vanwege de succesvolle tournee van ‘De Rietdekker’ komt er een reprise tijdens het komende Zeeland Nazomerfestival. Tegelijk gaan ook twee andere Zeelandia producties in reprise.

lees verder

Grote namen op Abdijplein

vrijdag 22 april

Grote namen, jong talent en oude rotten in het festivalhart van het Zeeland Nazomerfestival dit jaar met Waylon, Laura Jansen, Krystl, Handsome Poets, Tim Knol, Ernst Jansz, Daan en Milow. Drie avonden – zondag, maandag en dinsdag - zijn de concerten op het Abdijplein gratis te bezoeken.

lees verder

Stervend Europa, een hoorspel om naar te kijken

woensdag 18 mei

Theaterproductiehuis Zeelandia presenteert in het Zeeland Nazomerfestival – naast de theatervoorstellingen op locatie - een extra voorstelling in het eigen repetitielokaal aan de Hoogstraat in Middelburg: ‘Stervend Europa’ van Hans Dagelet en Jan van Eerd.

lees verder

Kortingsactie PZC abonnees

vrijdag 20 mei

Abonnees van de PZC & BN DeStem krijgen de kans om tegen een gereduceerd tarief voorstellingen van het Zeeland Nazomer Festival te bezoeken. De actie staat in de krant van zaterdag 21/5 en is op de volgende voorstellingen van toepassing; de publieksconcerten van Waylon, Laura Jansen en Milow plus de openingsvoorstelling van Trojaanse Vrouwen van Euripides. De exclusieve abonnee korting is geldig t/m 5 juni, waarna de normale kaartverkoop van start gaat.Kaartverkoop is gestart

maandag 6 juni

Vandaag, maandag 6 juni, is de kaartverkoop voor het Zeeland Nazomerfestival gestart. Kaarten kunnen via deze website worden besteld (kijk onder kaartverkoop), bij de kassa van de Stadsschouwburg in Middelburg, De Mythe in Goes of via 0900 3300033.Oom Wanja goed ontvangen

woensdag 22 juni

Oom Wanja - de co-productie van Suburbia met Theaterproductiehuis Zeelandia - is op 18 juni in Almere in première gegaan. De pers was positief over deze uitvoering van de tragiekomedie van Tsjechov onder regie van Albert Lubbers.

lees verder

Actieweekend voor de beschaving

donderdag 23 juni

Komend weekend geven kunstenaars en cultuurliefhebbers in een groot aantal protestacties vorm aan hun onvrede over de plannen van het kabinet.

lees verder

Kantoor maandag gesloten: Mars der beschaving

vrijdag 24 juni

Het kantoor van Theaterproductiehuis Zeelandia (organisator van Zeeland Nazomerfestival) is maandag 27 juni gesloten. Wij nemen deel aan de Mars der beschaving (http://www.marsderbeschaving.nl) om te onderstrepen dat we het niet eens zijn met de ondoordachte bezuinigingen op kunst en cultuur, onderwijs, zorg en milieu. Omdat we vinden dat het tijd is om samen een grens te trekken en dit kabinet te stoppen.Songs Mathilde verkrijgbaar op iTunes

maandag 18 juli

De songs uit de voorstelling Mathilde zijn nu te downloaden op iTunes voor €5,94.

Bekijk op YouTube het promotiefilmpje.Download hier de brochure

maandag 18 juli

U kunt eenvoudig hier de brochure van het komende Zeeland Nazomerfestival downloaden.Grote belangstelling

maandag 25 juli

De kaartverkoop voor het Zeeland Nazomerfestival loopt goed. Er zijn al meer dan vijfduizend kaarten verkocht. Dat is ruim twee keer zoveel als vorig jaar rond deze tijd.

lees verder

In de rij voor Trojaanse Vrouwen

vrijdag 5 augustus

Maandag 8 augustus zullen de 24 containers – die een belangrijk onderdeel zijn van het decor van de theaterproductie Trojaanse Vrouwen – over de weg van de Antwerpse haven worden vervoerd naar het voormalige veerplein Perkpolder. Het transport start om acht uur ’s morgens en zal vermoedelijk de hele dag duren.

lees verder

Boek nu uw arrangement ZNF

donderdag 11 augustus

Het Zeeland Nazomerfestival heeft een aantal aantrekkelijke arrangementen voor u samengesteld. U kunt deze bestellen in combinatie met uw kaarten voor Trojaanse Vrouwen, Oom Wanja of Am Ziel. Of boek een heel cultureel weekend!

lees verder

Nog een paar dagen

vrijdag 19 augustus

Nog een paar dagen en dan opent het Zeeland Nazomerfestival op dinsdag 23 augustus met Trojaanse Vrouwen. De voorbereidingen zijn in volle gang.

lees verder

Uitstel première Am Ziel wegens ziekte

maandag 22 augustus

De première van Am Ziel is verplaatst naar 27 augustus. De geplande voorstellingen gaan wel door, maar worden als try-out gebruikt.

lees verder

Extra voorstelling De Rietdekker

woensdag 24 augustus

Omdat alle voorstellingen van De Rietdekker tijdens het Zeeland Nazomerfestival zijn uitverkocht, heeft de organisatie een extra voorstelling gepland.

lees verder

Bandstafette

donderdag 25 augustus

De Bandstafette verzorgt  het voorprogramma van het concert van Milow op Zeeland Nazomerfestival. Anders dan tot nu toe in de media is vermeld, begint de Bandstafette op zaterdag 3 september om 19.30 uur.

lees verder

Meer extra voorstellingen

maandag 29 augustus

Ook de extra voorstelling van De Rietdekker op 31 augustus om 21u45 is uitverkocht. Evenals alle voorstellingen van Mooie Anna. Daarom heeft de organisatie, in overleg met de makers, besloten meer extra voorstellingen te geven.

lees verder

Talkshows in De Drvkkery

dinsdag 30 augustus

Dagelijks is er in De Drvkkery een Nazomertafel: de talkshow van het Zeeland Nazomerfestival van 16u00 tot 17u00. U bent welkom. Lees verder om te zien wie er wanneer wordt verwacht als gast.

lees verder

Dotan treedt niet op

dinsdag 30 augustus

Het concert van de zanger Dotan op het Abdijplein vanavond dinsdag 30 augustus, gaat niet door. De zanger heeft een infectie van zijn luchtwegen opgelopen. Hij mag de komende week niet optreden.
De organisatie van het ZNF zoekt nog naar een passende vervanging.The Score & Handsome Poets ipv Dotan

dinsdag 30 augustus

Wegens het afzeggen van Dotan hebben we vanavond een aangepast programma: tussen 20:30 en 21:30 The Score en aansluitend een volledige set van The Handsome Poets. Toegang: gratisZeelandia zonnig over ZNF 2011

maandag 5 september

Theaterproductiehuis Zeelandia, de organisator van het Zeeland Nazomerfestival, is zeer tevreden over het verloop van het afgelopen festival. Met een gemiddelde bezetting van 75 procent is het festival goed bezocht. Uitschieters waren de voorstellingen Am Ziel (dat al voordat het festival van start ging was uitverkocht) en de reprise van De Rietdekker (met een bezetting van honderd procent). Alle voorstellingen werden positief ontvangen door pers en publiek.

lees verder

Milow fotografeert publiek

maandag 5 september

"So great to play in Holland again, on this warm summer night!", schreef Milow zaterdag op zijn Facebookpagina. Hij maakte deze foto van het publiek op het Abdijplein.Milow filmt ZNF 2011

dinsdag 13 september

Milow, die op 3 september het festival afsloot, plaatste op YouTube het volgende filmpje in de serie From North to South (episode 43).Repetities Het Land van start

dinsdag 27 september

Maandag 26 september zijn de repetities van Het Land begonnen met het hardop lezen van het stuk.

lees verder

Het Land 3 november in première

dinsdag 1 november

De Zeelandiaproductie Het Land heeft het repetitielokaal aan de Hoogstraat in Middelburg verlaten en is verhuisd naar de Stadsschouwburg van Middelburg. Woensdag 2 november is daar de try-out (20u00) en op donderdag 3 november (20u00) gaat Het Land is première in de schouwburg. Daarna volgt de tournee door Zeeland.

lees verder

Voorstelling Het Land in Kapelle verplaatst

donderdag 3 november

De voorstelling van Het Land op vrijdag 4 november in De Vroone in Kapelle is afgelast. Excuses voor mogelijk ongemak. Op donderdag 8 december zal Het Land wel in De Vroone spelen.Bühnes vol beroemdheden: Mathilde in de Volkskrant

dinsdag 8 november

Dinsdag 8 november schreef Annette Embrechts het artikel Bühnes vol beroemdheden in De Volkskrant met foto's van Linelle Deunk.

lees verder

Mathilde 12 november herhaling Opium

donderdag 10 november

Louis van Beek (Mathilde) was samen met Fong Leng te gast bij het cultuurprogramma Opium (Avro) om te praten over het leven van Mathilde Willink.

De uitzending van zaterdag 5 november wordt op zaterdag 12 november om 13.10 uur herhaald op Nederland 2. Kijk hier voor de uitzending.Gratis inleidingen Het Land

donderdag 17 november

Het Land - een psychologische thriller van Martin Crimp, het nieuwste theaterstuk van Theaterproductiehuis Zeelandia – wordt in Den Haag, Vlissingen en in Goes ingeleid door Alex Mallems.

lees verder

Prijs van de Kritiek 2011 voor Nederlandse Productiehuizen

dinsdag 22 november

De Kring van Nederlandse Theatercritici heeft de Prijs van de Kritiek 2011 toegekend aan alle Nederlandse Productiehuizen. Zij vormen een onmisbare schakel in de ontwikkeling van de podiumkunsten, zowel voor makers, toeschouwers als critici. De Prijs van de Kritiek 2011 wordt vandaag, op dinsdag 22 november, overhandigd in Theater Frascati in Amsterdam en bestaat uit een bronzen sculptuur van Michiel Jansen.

lees verder

Speciale voorstellingen De Rietdekker

vrijdag 25 november

Van 16 tot en met 18 december 2011 speelt Zeelandia extra voorstellingen van De Rietdekker in de studio van het Theaterproductiehuis (Hoogstraat 18 – 20, Middelburg).

lees verder

Laatste kans: Het Land

dinsdag 6 december

Deze week speelt Het Land voor het laatst. U kunt nog naar de voorstelling op donderdag 8 december in De Vroone in Kapelle. Op 9 december speelt Het Land in De Mythe in Goes, voorafgegaan door een gratis inleiding van Alex Mallems. Tot slot is de voorstelling te zien in De Parel in Domburg op zaterdag 10 december.

lees verderDeel deze pagina op: