Winkelwagentje

 

 

 


Volg het weblog van de acteurs

maandag 30 januari

Vanaf de eerste repetitiedag van King sweet King of De Zoete Inval zullen de acteurs een weblog bijhouden. Julia is de intiatiefneemster van het toneelstuk dat is geïnspireerd op haar familiegeschiedenis. King sweet King gaat over de opkomst en overdracht van een Zeeuws snoepimperium.

lees verder

Snoepjes maken: filmpje

donderdag 2 februari

Speciaal voor de voorstelling King sweet King of De Zoete Inval heeft Theaterproductiehuis Zeelandia snoepjes laten maken met daarin de titel van het stuk. Dat kan bij de ambachtelijke snoepjesmaker Papabubble in Amsterdam. Klik hieronder om het filmpje te bekijken.

lees verder

Zomerfestivals in bloei door BankGiro Loterij

dinsdag 7 februari

Zeeland Nazomerfestival, Noorderzon Performing Arts Festival Groningen, Theaterfestival Boulevard, Theaterfestival Amsterdam en Oerol kregen gisteravond goed nieuws van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Cultuurfonds heeft ervoor gezorgd dat de vijf topfestivals in 2012 elk 100.000 euro krijgen uit de extra trekking van de BankGiro Loterij.

lees verder

King sweet King op Omroep Zeeland

vrijdag 10 februari

Vrijdag 10 februari zendt Omroep Zeeland een mooie reportage uit over King sweet King, of De Zoete Inval, de nieuwste productie van Zeelandia.

lees verder

Maak kans op een vrijkaartje

donderdag 16 februari

Maak kan op een vrijkaartje voor King sweet King, of De Zoete Inval

King sweet King, of De Zoete Inval – de nieuwste voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia – is geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Van Melle, de snoepfabrikant uit Breskens. In de loop van de tijd zijn er heel wat blikken gemaakt waarin de suikerwaren van Van Melle werden aangeboden en bewaard. Misschien heeft u er nog wel één in huis staan.

lees verder

Inzendingen foto's blikken overweldigend

maandag 5 maart

Inzendingen foto's blikken overweldigend

"Wanneer u voor 2 maart een foto stuurt van uw Van Melle-blik naar info@theaterzeelandia.nl, maakt u kans op een vrijkaartje voor de voorstelling King sweet King, of De Zoete Inval bij u in de buurt." Dat stond eerder hier te lezen en in de PZC. 77 Mensen hebben dit gedaan: veel meer dan wij hadden verwacht.

lees verder

Omroep Zeeland belicht King sweet King of De Zoete Inval

donderdag 8 maart

Anke Tanihatu (Omroep Zeeland) vertelt over de nieuwste productie van Zeelandia, King sweet King of De Zoete Inval, en schetst de historische achtergrond.

lees verder

King sweet King in Axel geannuleerd

woensdag 14 maart

Wegens organisatorische redenen is de voorstelling van King sweet King in Axel geannuleerd. Reeds gekochte kaarten kunnen worden vervangen door kaarten voor de voorstelling van 21 maart in Oostburg.

Onze excuses voor eventueel ongemakVacature leden raad van toezicht

donderdag 15 maart

Stichting Theaterproductiehuis Zeelandia zoekt per 1 mei 2012:

leden van de raad van toezicht m/v (circa 10 dagdelen per jaar) waaronder een beoogd voorzitter.

lees verder

Gratis voorprogramma King sweet King

maandag 19 maart

Op 20 maart wordt  – voorafgaand aan de voorstelling King sweet King of De Zoete Inval in De Stadsschouwburg in Middelburg – een gratis inleiding gegeven door Alex Mallems, dramaturg en artistiek leider van Theaterproductiehuis Zeelandia. Dit voorprogramma is gratis bij te wonen (als u in het bezit bent van een kaartje voor de voorstelling). Inloop vanaf 19.15 uur, start inleiding 19.30 uur, einde 19.45 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuurt u dan even een bericht naar kaarten@theaterzeelandia.nl.

Op 29 maart wordt  – voorafgaand aan de voorstelling King sweet King of De Zoete Inval in De Mythe in Goes – ook een gratis inleiding gegeven door Alex Mallems, dramaturg en artistiek leider van Theaterproductiehuis Zeelandia. Daarnaast zal mevrouw Hennie Romijn vertellen over haar verzameling Van Melle-blikken (en andere souvenirs).
Dit voorprogramma is gratis bij te wonen (als u in het bezit bent van een kaartje voor de voorstelling). Inloop vanaf 19.00 uur, start voorprogramma 19.15 uur, einde 19.45 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuurt u dan even een bericht naar kaarten@theaterzeelandia.nl.Prijswinnaars bekend

dinsdag 20 maart

Uit de vele inzenders van de foto's van Van Melleblikken heeft Theaterproductiehuis nog vijf prijswinnaars geloot. Dit zijn:

  • Mevrouw J. Wagenvoort uit Middelburg
  • De heer W. Van der Meer uit Wilhelminadorp
  • Mevrouw G. Kik uit Terneuzen
  • De heer L. Blommaert uit Hulst
  • Mevrouw M.I. De Die-de Bruijne uit Cadzand

Zij mogen twee vrijkaartjes voor King sweet King of De Zoete Inval naar keuze bestellen.De Firma & Dochters

donderdag 22 maart

Openbaar gesprek over bedrijfsovername door dochters

Naar aanleiding van de voorstelling King sweet King of De Zoete Inval organiseert Theaterproductiehuis Zeelandia op 3 april in haar studio aan de Hoogstraat in Middelburg een thema-avond over bedrijfsovername door dochters.

lees verder

Boot & Berg

maandag 16 april

Precies honderd jaar na de ramp met de Titanic, op 14 april, brengen de componist Peter Vermeersch en de theatermaker Josse De Pauw hun relaas van de feiten. Vanuit het perspectief van de ijsberg. Deze productie in samenwerking met Muziektheater LOD en de Flat Earth Society is op 24, 25, 30, 31 augustus en 1 september te zien tijdens het Zeeland Nazomerfestival. Voorafgaand aan de première zond de VRT (7de Dag) een reportage uit van Cobra.be.

lees verder

Al meer dan 400 kaarten verkocht voor Racoon

dinsdag 17 april

Op 1 september zal Racoon het afsluitende concert van het Zeeland Nazomerfestival 2012, op het Abdijplein te Middelburg, verzorgen. Deze Zeeuwse band won op 12 april drie 3FM Awards: Beste Artiest Pop, Beste Single (No Mercy) en Beste Album (Liverpool Rain).

lees verder

We hangen! De winnaar is bekend

maandag 23 april

lees verder

Zeeland Nazomerfestival 2012

donderdag 26 april

Het Zeeland Nazomerfestival 2012 – 21 augustus tot en met 1 september - belooft een editie te worden vol afwisseling. Ook de programmering van het festivalhart is nu (bijna) rond.

lees verder

Nazomerzingen met Ellen ten Damme

donderdag 26 april

Nazomerzingen met Ellen ten Damme, Maike Boerdam en The Konrad Koselleck Big Band

Bandleider Konrad Koselleck (1971) staat bekend als een van de toparrangeurs in Nederland. Speciaal voor het Zeeland Nazomerfestival arrangeerde hij de liedjes voor het Nazomerzingen. Ellen ten Damme en Maike Boerdam begeleiden alle zangers op het plein.

15u00 | gratis
hoofdpodium Abdijplein

lees verder

Theaterworkshop door Annemarie Prins en Sophie Kassies

dinsdag 1 mei

De bekende regisseur/actrice Annemarie Prins regisseert deze zomer een voorstelling voor het Zeeland Nazomerfestival 'Dwaalschot', waarin zij ook zelf meespeelt.

lees verder

Kaartverkoop start maandag 14 mei

donderdag 10 mei

Maandag 14 mei om 10u00 start de kaartverkoop van Zeeland Nazomerfestival 2012.

Voor de slotact van Racoon op 1 september – waarvan de voorverkoop al eerder is gestart – zijn er nu ruim zeshonderd kaarten verkocht.
Het volledige programma staat op de website: www.nazomerfestival.nl. Kaarten zijn vanaf maandag 14 mei, 10 uur, via deze site te koop of via 0900 3300033.JURK! komt naar ZNF 2012

vrijdag 11 mei

Ook de laatste, nog ontbrekende act in het festivalhart is nu bekend: JURK! komt op zaterdag 25 augustus naar het Abdijplein.

lees verder

Genomineerden Theo d’Or en Louis d’ Or op Zeeland Nazomerfestival

donderdag 7 juni

Tijdens Het Zeeland Nazomerfestival 2012 zijn twee genomineerde voor de Theo d'Or (Marlies Heuer) en Louis d'Or (Hein van der Heijden) te zien.

 

lees verder

De wording van Zeeuwen van Oranje bij Omroep Zeeland

vrijdag 15 juni

Omroep Zeeland heeft op donderdag 14 juni een reportage gemaakt over de manier waarop het EK voetbal het toneelstuk Zeeuwen van Oranje beïnvloedt. "Humor met inhoud én over voetbal; wat wil je nog meer".Verzendkosten verlaagd

dinsdag 26 juni

De verzendkosten voor het laten versturen van de kaarten naar uw huisadres zijn vanaf 1 juli verlaagd van € 4,- naar € 2.- (per bestelling). De kosten voor het kopen van een kaartje via internet zijn vanaf 1 juli verlaagd naar € 1,- per kaartje (was € 1,50).Mathilde: een waardig afscheid

maandag 9 juli

Vrijdag 6 juli was de voorstelling Mathilde, of hoe een Zeeuws meisje een levend kunstwerk werd nog één keer te zien, in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam. Louis van Beek, David Cantens en Paula Bangels namen waardig afscheid van Mathilde. In een goed gevulde zaal - waarbij prominenten als Paul de Leeuw, Jeroen Krabbé, Gerardjan Rijnders, Victor Löw en nog vele anderen aanwezig waren - genoot het publiek van Louis en David en beantwoordde hen met een groot applaus.

lees verder

Tim Akkerman maakt line-up compleet

donderdag 12 juli

Singer-songwriter Tim Akkerman maakt de line-up van Zeeland Nazomerfestival compleet. Hij zal samen met gitarist Matthias van Beek optreden op dinsdag 28 augustus.

lees verder

Zijlstra opent ZNF 2012

vrijdag 20 juli

Staatssecretaris Halbe Zijlstra zal het Zeeland Nazomerfestival 2012 officieel openen op 21 augustus (onder voorbehoud). Daarna beleeft de dansvoorstelling How Long is Now haar wereldpremière.
Inmiddels zijn er al vijfduizend kaarten verkocht voor het Zeeland Nazomerfestival 2012, dat over een maand van start gaat. Duizend kaarten meer dan voor het ZNF 2011 rond deze tijd.

lees verder

Subsidieaanvraag gehonoreerd

woensdag 1 augustus

 

Het Fonds Podiumkunsten heeft vandaag de subsidieaanvraag van Theaterproductiehuis Zeelandia 2013 - 2014 gehonoreerd.
lees hier verder

 De Zeeuw van Oranje

dinsdag 7 augustus

Met het oog op 'Zeeuwen van Oranje', dit jaar een van de vier locatievoorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival, organiseren de PZC en Theaterproductiehuis Zeelandia de verkiezing van de beste Zeeuw van Oranje.

lees verder

De duizendste picknicker

vrijdag 10 augustus

Inmiddels hebben meer dan duizend mensen zich opgegeven voor de picknick op zondag 26 augustus! Degene die zich als duizendste in heeft geschreven, krijgt van ons die dag een leuke verrassing.
Heeft u nog geen tafel gereserveerd, maar wilt u er wel bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@theaterzeelandia.nl. De inschrijving sluit bij 1250 reserveringen.Volg nu het weblog over Medea

donderdag 16 augustus

Volg vanaf vandaag het weblog van Marc Maris, stagiair dramaturgie, van de totstandkoming van Medea.

lees verder

Concert Destine gratis

vrijdag 17 augustus

Ten onrechte is in alle publicaties van het Zeeland Nazomerfestival aangegeven dat het concert van Destine op het Abdijplein te Middelburg een betaald concert zou zijn. Dit is onjuist. Het concert van Destine op donderdag 30 augustus is gratis.
Voor meer informatie, kijk hier.Twee kaarten van Oranje

vrijdag 17 augustus

Onder de inzenders van de stemkaarten (papier of digitaal) voor dé Zeeuw van Oranje wordt een prijs verloot. Voetbal Experience stelt twee kaarten voor een wedstrijd van Oranje beschikbaar. Voetbal Experience bepaalt - waar mogelijk in overleg met de winnaar - welke wedstrijd dit wordt. Kijk voor meer informatie hier.Alpha Boys geannuleerd

zaterdag 18 augustus

De voorstelling Alpha Boys van Club Guy & Roni kan in verband met ernstige blessures van de dansers (één heeft een gebroken hand en een ander een zeer ernstige knieblessure) op vrijdag 24 augustus helaas niet doorgaan. Mensen die al een kaartje hebben gekocht, zullen worden benaderd. De workshops op Nehalennia, verzorgd door Club Guy & Roni, gaan wel door.Inschrijving picknick gesloten

dinsdag 21 augustus

De inschrijving voor de picknick op zondag 26 augustus is gesloten! Wegens overweldigend succes hebben we moeten besluiten bij 1250 mensen te stoppen met reserveren.weblog Henk Schoute

woensdag 22 augustus

Voor een kijkje achter de schermen bij de mens Henk Schoute, directeur van het Zeeland Nazomerfestival, tijdens het Zeeland Nazomerfestival ga naar www.pzc.nl/algemeen/cultuur/znf/ en klik op ZNF-weblog Henk Schoute.Aandacht voor ZNF vanuit Vlaanderen

donderdag 23 augustus

Ook vanuit Vlaanderen is er aandacht voor Zeeland Nazomerfestival. Kijk hier voor een fijn overzicht van Cobra.be.Picknick op het Abdijplein

zondag 26 augustus

PZC TV maakte deze reportage over de picknick afgelopen zondag.How Long is Now hoogste score

maandag 27 augustus

In de publieksenquête van PZC scoort de dansvoorstelling How Long is Now uitzonderlijk hoog met 4,81 sterren (met een maximum van vijf).

lees verder

maak kans op intiem concert met Destine

maandag 27 augustus

Mensen die op de Facebookpagina van Destine via 'RSVP - Join' laten weten dat ze komen, maken kans op een akoestisch miniconcert backstage, voor aanvang van het optreden. Er zullen twee winnaars gekozen worden, die elk vier mensen mee mogen nemen.

De winnaars worden woensdagavond via www.destinemusic.com, www.twitter.com/destinedestine en www.facebook.com/destinedestine bekend gemaakt worden.inleidingen

maandag 27 augustus

Voor wie meer achtergrond wil bij de voorstellingen verzorgt Alex Mallems, artistiek leider van Theaterproductiehuis Zeelandia, inleidingen op het Abdijplein.

ma 27 aug | 18u15 | Het Land
ma 27 aug | 19u30 | Zeeuwen van Oranje
di 28 aug | 19u00 | Medea
wo 29 aug | 19u00 | How Long is Now
do 30 aug | 18u30 | Boot & Berg
vr 31 aug | 19u00 | Am Ziel

Meld u bij de informatiestand op het Abdijplein.Racoon begint half uur later

dinsdag 28 augustus

Het programma op 1 september op het festivalhart is enigszins gewijzigd en ziet er nu zo uit:

tot 17.00 openbare repetitie Bandstafette
19.30-20.30 show Bandstafette
20.30-21.30 Abdijplein gesloten voor publiek
21.30-22.00 Geert & The Chiefs
vanaf 22.00 - Racoonlees ook de recensies

dinsdag 28 augustus

Bij de webpagina's van de locatievoorstellingen staat in het linkermenu een knop: media. Als u hierop klikt, komt u op een pagina waar de recensies over de voorstelling worden verzameld.ZNF 2012 heel succesvol

donderdag 6 september

Racoon met een daverend slotconcert Zeeland Nazomerfestival 2012 op zaterdag 1 september afgesloten. Terugblikkend blijkt ZNF 2012 een heel goede editie.

lees verder

Toneelprijzen voor Hein van der Heijden en Marlies Heuer

maandag 10 september

Hein van der Heijden wint de Louis d’Or (voor de best dragende mannelijke rol) en Marlies Heuer de Theo d’Or (voor de best dragende vrouwelijk rol). Beide stonden ze nog geen twee weken geleden op het Zeeland Nazomerfestival van Theaterproductiehuis Zeelandia. Gefeliciteerd!

lees verder

Repetities Coupure van start

vrijdag 12 oktober

De afgelopen week zijn de repetities voor Coupure van start gegaan. Marlies Hamelynck en Bram Kwekkeboom repeteren onder regie van Stefan Perceval in de studio van Theaterproductiehuis Zeelandia. Stefan heeft eerder ook De Rietdekker met Bram Kwekkeboom gemaakt.
Ondanks dat Marlies en Bram Coupure tien jaar geleden ook hebben gespeeld tijdens het Zeeland Nazomerfestival, is het nu heel anders: de tekst is aangepast aan het theater, het decor (vormgeving Jan Strobbe) is nieuw, de regisseur is een andere dan toentertijd en natuurlijk zijn de acteurs ook veranderd in de tussentijd.Twee foto's ZNF geselecteerd voor veiling

maandag 12 november

Twee foto's van het Zeeland Nazomerfestival, gemaakt door Lex de Meester, zijn geselecteerd voor een grootscheepse veiling van de mooiste podiumfoto's van de afgelopen honderd jaar. De veiling Revival of Captured Scenes wordt op zondag 16 december in Arti et Amicitiae in Amsterdam gehouden. De kijkdagen zijn vanaf 12 december. De opbrengst van de veiling gaat naar het SEA Fonds, voor publiciteit en marketing van de podiumkunsten, dat wordt beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.Nieuwjaarsreceptie

dinsdag 27 november

De directies van het Zeeuws Museum en Theaterproductiehuis Zeelandia hebben, na goed overleg met SBKM/De Vleeshal, besloten niet langer deel te nemen aan de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de drie instellingen. De reden hiervoor is dat de directies van het Zeeuws Museum en Theaterproductiehuis Zeelandia het niet langer verantwoord vinden om in deze tijd van (culturele) bezuinigingen een dergelijke receptie te organiseren.Naar Coupure met begeleiding

donderdag 29 november

Wilt u graag naar Coupure, maar gaat u liever niet alleen? Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven vanaf januari 2013 ook in Zeeland compleet verzorgde theater- en concertbezoeken met begeleiding. De voorstelling Coupure op 1 februari 2013 in de Stadsschouwburg in Middelburg is opgenomen in het programma.

lees verder

Coupure vier sterren in NRC

Download
266.0 kb | PDF
vrijdag 30 november

Op maandag 26 november verscheen in NRC Handelsblad een recensie van Coupure, geschreven door Ria Geluk, met als kop "De Watersnoodramp zal altijd in hun lijf voelbaar blijven". Geluk schrijft verder: "De jonge regisseur Stefan Perceval heeft de Watersnoodramp niet meegemaakt. Hij is er desalniettemin met de prachtig spelende acteurs in geslaagd van Coupure een universeel drama te maken. Ik was geroerd." De voorstelling krijgt van haar vier sterren (van de vijf).

lees verder

Twee extra voorstellingen Coupure

dinsdag 4 december

In februari zullen er twee extra voorstellingen worden gegeven van Coupure, de succesvolle voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia over de gevolgen van de watersnoodramp.  Eén voorstelling in de Arenbergschouwburg in Antwerpen (Belgische première, woensdag 6 februari) en één in het Diekhuus in Middelharnis (vrijdag 8 februari).

lees verder

Data Zeeland Nazomerfestival 2013

donderdag 20 december

Noteer vast in uw agenda: het Zeeland Nazomerfestival 2013 is van dinsdag 27 augustus tot en met zaterdag 7 september.

Deel deze pagina op: