Winkelwagentje

 

 

 


M U Z I E K playlist 20 x ZNF

zondag 26 april

Dit jaar zouden we ons 20 jarig bestaan vieren. Heel jammer, maar we laten ons hoofd niet hangen. Speciaal daarom en om deze bizarre tijd een beetje te verzachten, een playlist met alleen maar muziek uitgevoerd tijdens het Zeeland Nazomerfestival. We vroegen productieleider en collega Bart Mulder zijn favoriete nummer te kiezen.

Deze vraag had ik natuurlijk al een beetje aan zien komen, dus ben ik er eens even goed voor gaan zitten en heb ik alle artiesten, die ik sinds mijn eerste Nazomerfestival in 2011 heb gezien, de revue laten passeren. De meeste indruk maakte de optredens die ik zag in de eerste jaren hier bij het Theaterproductiehuis. Over smaak valt niet te twisten, he? Zo weet ik nog goed dat in 2011 de Handsome Poets het hele plein binnen no-time lieten springen met de wereldhit Sky on Fire. Tijdens hetzelfde jaar, een paar dagen later, maakte ik kennis met de Vlaamse Milow en zijn nieuwe album, ook een parel die lang in mijn persoonlijke playlist heeft gestaan.

Het unieke aan de concerten tijdens het Zeeland Nazomerfestival is voor een groot deel de prachtige locatie. Als het plein op een zwoele nazomeravond vol staat met publiek dat geniet van een een drankje en een mooi optreden, is voor mij de avond al geslaagd. Vele van deze avonden heb ik de afgelopen tien jaar mee mogen maken. BlØf, Racoon, Kensington, Danny Vera, Nielson en Chef’s Special... allemaal hoogtepunten.

Toch heb ik gekozen voor het optreden van Dotan in 2014. Dit optreden heeft mij het meest verrast. De toegang tot het Abdijplein was op deze dinsdagavond gratis en we waren uitgegaan van een opkomst waarbij het publiek zou zitten. Al snel werd duidelijk dat er een grote aanloop van publiek was en uiteindelijk stond het plein afgeladen vol.

Nadat de stoeltjes snel weer waren opgeruimd, zette Dotan zijn album 7 Layers in. De voorgaande zomer had het nummer Home al hoog in de Nederlandse hitlijsten gestaan en dit werd dan ook door het hele publiek luidkeels meegezongen. Dotan, het weer, het Abdijplein en het grote aantal bezoekers was een garantie voor een ontzettend gezellige en sfeervolle nazomeravond!

Het nummer dat ik van het album wil uitlichten is het titelnummer 7 Layers, een heerlijk nummer om bij weg te mijmeren en dat samen met de rest van het album de perfecte soundtrack is voor een zonnige roadtrip.

Luister hier onze complete playlist, inclusief het favoriete nummer van Bart: 20 X ZNF

terug


Deel deze pagina op: