Winkelwagentje

 

 

 


Het favoriete nummer van Henk Schoute

Download
77.7 kb | JPG
dinsdag 5 mei

Dit jaar zouden we ons 20 jarig bestaan vieren. Heel jammer, maar we laten ons hoofd niet hangen. Speciaal daarom en om deze bizarre tijd een beetje te verzachten, een playlist met alleen maar muziek uitgevoerd tijdens het Zeeland Nazomerfestival. We vroegen onze directeur/bestuurder Henk Schoute de playlist aan te vullen en zijn favoriete nummer te kiezen. 'Bij de zoveelste run langs de kust ontdekte ik dat bijna al die nummers iets van vergankelijkheid en weemoed in zich hebben. Soms verlies van een relatie, een persoon of situatie. Alsof ik de lijst voor deze periode heb samengesteld.'

Wat is jou favoriete nummer op de Spotify play-list van TPH Zeelandia?

Dat is moeilijk. Een deel van deze lijst heb ik aangeleverd met nummers die eigenlijk allemaal favoriet zijn. Het zijn nummers van mijn persoonlijke Spotify list die ik beluister tijdens het (hard) lopen langs de Zeeuwse kust. Eigenlijk had ik dat lijstje gemaakt om te beluisteren tijdens het sporten in de sportschool. Maar helaas zijn ook die gesloten en (her) ontdek ik de mooie stranden.

Zijn het voor jou bijzondere nummers?

Ja, de meesten hebben een verbintenis met het Zeeland Nazomerfestival zoals van Kensington, Danny Vera, Diggy Dex, Douwe Eisenga en Leoni Jansen. Maar ook bijzondere songs van Bruce Springsteen, The Killers en Janis Joplin. Bij de zoveelste run langs de kust ontdekte ik dat bijna al die nummers iets van vergankelijkheid en weemoed in zich hebben. Soms verlies van een relatie, een persoon of situatie. Alsof ik de lijst voor deze periode heb samengesteld.

Allemaal bijzonder, maar wat is nu jou favoriete nummer?

Wanneer ik dan toch echt moet kiezen. Het nummer ‘Klaverveld’ van Leoni Jansen. Het is de bewerking van ‘Fields of Gold’ van Sting. De keuze is niet zomaar. Zaterdag 19 oktober vorig jaar hadden mijn vrouw en ik een groot feest georganiseerd. Een jubileumfeest waarin verjaardagen en ‘samen zijn’ met goede vrienden en familie werd gevierd. Maar ook een feest waarbij wij stil stonden bij ‘het leven’. Bij een deel van de gasten waren de laatste jaren relaties, vrienden en familie overleden. Ook Leoni Jansen was aanwezig. De avond voor het feest had zij definitief van het management van Sting de rechten gekregen voor de bewerking van ‘Klaverveld’ en op ons feest werd dit prachtige nummer, in al haar intimiteit, voor het eerst door haar gezongen.

Luister hier de playlist, 20 X ZNF, inclusief het favoriete nummer van Henk

terug


Deel deze pagina op: