Winkelwagentje

 

 

 


Kippenvelmomenten... playlist 20 X ZNF

donderdag 21 mei

Dit jaar zouden we ons 20 jarig bestaan vieren. Heel jammer, maar we laten ons hoofd niet hangen. Speciaal daarom en om deze bizarre tijd een beetje te verzachten, een playlist met alleen maar muziek uitgevoerd tijdens het Zeeland Nazomerfestival. We vroegen officemanager en collega Dusty haar favoriete nummer te kiezen. Ze koos aan de hand van een bijzonder moment een mooi Nederlandstalig liedje...

Vanaf 2007, het jaar dat ik bij Zeelandia ben begonnen, heb ik veel artiesten mogen zien op het festivalhart, op het mooie Abdijplein. Stuk voor stuk bijzondere avonden. De ene keer met prachtig weer, de andere keer onder onstuimige omstandigheden. Door het afgelasten van Zeeland Nazomerfestival 2020, besef ik nog maar eens wat een bijzonder werk wij hebben. Maar ook nu zitten wij niet bij de pakken neer en gaan we door. Het is wel een moment van bezinning en de tijd om nog eens na te gaan wat er de voorbije jaren allemaal heeft plaatsgevonden.

Het bijzondere optreden van Zita Swoon in 2008 bijvoorbeeld. Een optreden in een bijzondere setting, namelijk op het plein zelf onder de bomen, waardoor de sfeer meer dan intiem werd. En dan hun nummer L’Opaque Paradis… zo mooi!
De avond met Dotan in 2014 heeft ook bij mij een warm gevoel achtergelaten. Maar er zijn zoveel artiesten waar ik mooie herinneringen aan heb! Selah Sue, de TemTemPiès, Racoon, Chef’Special, Kensington, El Juntacadavères, Triggerfinger, Danny Vera, Wende en Blaudzun.

En dit is nog maar een kleine greep van optredens die ik bij heb mogen wonen. Daardoor is het niet te doen om een keuze te maken. Maar het moet.

Een avond met een heel persoonlijk tintje is de ontmoeting en optreden met Diggy Dex. Voorafgaand aan het optreden mocht ik een meet & greet in de cryptes van het Abdijplein bijwonen. Daar bracht hij met zijn band akoestisch twee nummers ten gehore, ‘Wij Zijn Allemaal Gemaakt Van Hetzelfde’ en het populaire nummer ‘Treur Niet, een ode aan het leven’. Kippenvelmomenten. Daarna deden zij het nog eens dunnetjes over op het hoofdpodium. Ondanks de regen was dit een van de mooiste en intiemste avonden voor mij. Daarom kies ik dan ook voor het nummer ‘Wij Zijn Allemaal Gemaakt Van Hetzelfde’ van het album ‘Golven’ van Diggy Dex.

Luister HIER onze 20 jaar ZNF playlist, inclusief het nummer van Dusty.

 

terug


Deel deze pagina op: