Winkelwagentje

 

 

 


20 X ZNF: En dan heb je van die momenten waar alles samen komt

donderdag 4 juni

Soms kan iets goed zijn doordat het verrast

Dit jaar zouden we ons 20 jarig bestaan vieren. Heel jammer, maar we laten ons hoofd niet hangen. Speciaal daarom en om deze bizarre tijd een beetje te verzachten, een playlist met alleen maar muziek uitgevoerd tijdens het Zeeland Nazomerfestival. We vroegen collega Jesse Beijer zijn favoriete nummer te kiezen. Ook hij viel voor een liedje van Diggy Dex. Waarom? Dat leest u hier.

Jesse: ‘Een favoriet nummer kiezen is nog niet zo makkelijk. Want wat maakt een nummer mijn favoriete nummer en waar moet ik dan beginnen? In de tijd dat ik voor Theaterproductiehuis Zeelandia werk, heb ik al heel wat concerten gezien. Maar ook voordat ik werkzaam was bij Zeelandia bezocht ik het Zeeland Nazomerfestival. En in die tijd heb ik als bezoeker veel concerten gezien die bij zullen blijven. Bijvoorbeeld het optreden van Selah Sue, toen nog onbekend maar onverwacht enorm goed. Maar ook Bart Peeters, niet persé mijn favoriet maar door het gezelschap van mijn vader was dit toch ook een gedenkwaardige avond voor mij.

Zoals al je merkt, draait het bij mij niet alleen om de muziek. Soms kan iets goed zijn omdat het verrast zoals toen bij Selah Sue. Wat me trouwens ook weer overkwam bij Kovacs en Yentl & De Boer. En soms ben je gewoon heel blij als artiesten dat waarmaken waar je op hoopt, zoals ik ervaarde bij Ilse DeLange en Danny Vera. Soms blijven concerten je bij vanwege de geweldige show zoals bijvoorbeeld het geval was bij Chef Special, Triggerfinger en Jett Rebel.

En vaak speelt ook het gezelschap en de sfeer een belangrijke rol. Zoals toen met mijn vader. Regelmatig genieten we enorm als team en kan ik erg blij worden van een avondje ZNF met mijn vrienden. Gedenkwaardig is het moment met meezingende vrijwilligers, tijdens Jasper Taconis. Of dat ene groepje van vijftig enthousiaste bezoekers dat mee danste op de muziek van een minstens zo enthousiaste band tijdens het Nazomerdansen.

En dan heb je van die momenten waar alles samen komt. Een perfecte nazomeravond, goed gezelschap, een verrassend goed concert en fantastische sfeer. Voor mij springt wat dat betreft het concert van Diggy Dex boven alles uit. Een moment dat alles samen viel.

Puur toevallig bleek mijn collega Dusty vorige week ook voor Diggy Dex te kiezen. Even dacht ik moet ik dan toch maar een andere artiest kiezen? Maar dat voelde niet juist, dus jullie mogen gewoon twee weken op rij genieten van Diggy Dex! Ik kies wel voor een recenter nummer van deze woordkunstenaar, mede omdat de titel zo mooi bij dit verhaaltje past. La Vie Est Belle.

Beluister HIER onze 20 x ZNF playlist, inclusief het favoriete nummer van Jesse

terug


Deel deze pagina op: