Winkelwagen
Zoeken
lees meer

Het Zeeland Nazomerfestival is gestart! Met de openingsvoorstelling Grenspaal 369, de locatievoorstelling die in Sluis speelt, werd de aftrap gegeven voor 12 dagen lang theater, muziek en performance verspreidt over heel Zeeland! De avond werd officieel geopend door burgemeester Vermue en festivaldirecteur Silvie Dees met daarbij een optreden van spoken word artiest M.

Met voorstellingen Grenspaal 369, Valavond en Zee Muur van Theaterproductiehuis Zeelandia, en voorstellingen van externe makers als Willem de Bruin, Wunderbaum, Sien Vanmaele, DIEHELEDING, Anne-Fay, muzikanten Peter Slager en broeder Dieleman en spoken word artiest M. beklijft het festival dit jaar voor het eerst de hele provincie. Van Sluis tot Ouwerkerk, van Kats tot Middelburg, van Westkapelle tot Tholen, daartussen en erbuiten. Het Zeeland Nazomerfestival duurt tot en met zaterdag 4 september. Het hele programma tref je hier.

Festivaldirecteur Silvie Dees tijdens de opening: “Het toekomstige accent voor Theaterproductiehuis Zeelandia en het Zeeland Nazomerfestival is werken vanuit een duurzame verbinding en hier ook inhoud aan geven.
We gaan samenwerkingen aan met terugkerende makers, die zich laten inspireren door locaties, door Zeeland, door Vlaanderen, door de mensen en door residenties waarbij ze de verdieping kunnen opzoeken.

Maar ook samenwerken met andere partners in Zeeland, zoals dit jaar met het Watersnoodmuseum, Poppodium de Spot, podium ’t Beest, met Kunstbende, met PopaanZee. We gaan de verbinding aan tussen de eilanden en over de regionale, nationale en internationale grenzen heen.

Dit jaar is nog maar het begin. Wij kijken er naar uit iedereen te mogen begroeten op het ZNF21!’