lees meer

We are ugly but we have the music-

Een intieme voorstelling over een verdwaald Zeeuws meisje dat naar het beloofde land -de Randstad- afreist om haar droom na te jagen: zichzelf vinden, muziek maken en acteren. Gebaseerd op het echte levensverhaal van Beaudil Elzenga en geïnspireerd op het leven van haar idool Janis Joplin. Over Zeeland. Over liefde. Over vallen. Over zijn. Over dwalen. Over dromen. Over leven en overleven.

Beaudil Elzenga

JANIS is een meeslepend theaterconcert over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed.

Deze intieme voorstelling gaat over een verdwaald Zeeuws meisje dat naar het beloofde land -de Randstad- afreist om haar droom na te jagen: zichzelf vinden, muziek maken en acteren. Gebaseerd op het levensverhaal van Beaudil Elzenga en geïnspireerd op het leven van haar grootste idool, Janis Joplin. The Pearl die zichzelf onder in drugs, drank, blues, seks en geweld dompelde en stierf op 27 jarige leeftijd aan een overdosis.

50 jaar later brengt de 27-jarige Beaudil, samen met twee muzikanten, een ode in woord en muziek. Op basis van haar eigen leven en gesprekken over de persoonlijke fascinatie van Beaudil voor Janis Joplin schreef Gerardjan Rijnders een aangrijpende toneeltekst.

Beaudil Elzenga groeide op in Middelburg en vertrok op 16-jarige leeftijd naar de Randstad om haar droom om actrice te worden waar te maken. Ze studeerde in 2016 af aan de Toneelschool Amsterdam. Daarna speelde zij onder andere bij Toneelgroep de Appel en Dégradé,  als actrice en  danser/performer. In 2016 werd zij genomineerd voor de Piket Kunstprijzen (categorie Toneel). Ze speelde de hoofdrol in de bekroonde kortfilm Aimee welke de Topkapi Films Fictie Prijs won voor beste fictie kortfilm. En door haar beruchte gastrol in GTST werd zij in 2018 genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Met JANIS keert ze terug naar het Zeeuwse en maakt ze haar eerste eigen muziektheatervoorstelling, geïnspireerd op het leven en werk van de beroemde Amerikaanse zangeres Janis Joplin.

In ‘Janis’ verbindt een geweldig zingende Beaudil Elzenga Joplins leven met dat van haarzelf Hein Janssen - de Volkskrant

CREDITS
tekst Gerardjan Rijnders
spel en zang Beaudil Elzenga
muzikale begeleiding Stijn Hoes en Rutger Martens
vormgeving Danny Cobbaut
kostuums Véronique Hendriks
dramaturgie Alex Mallems
productie Theaterproductiehuis Zeelandia