Winkelwagentje

       

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug

Nieuwe maker

Met het Nieuwe Makerstraject stelt Theaterproductiehuis Zeelandia jonge makers die niet langer dan drie jaar actief zijn in staat om zich in een langer lopend traject (maximaal twee jaar) te ontwikkelen. De maker is eindverantwoordelijk voor de voorstelling en er moeten meerdere producties tot stand komen.

In 2017 zal Carmen Schabracq zich binnen het Nieuwe Makers traject ontwikkelen tot autonoom theatermaker van beeldende theatervoorstellingen, performances en theatrale installaties op locaties. Het project moet haar in staat stellen om met haar achtergrond als beeldend kunstenaar een brug te slaan naar de wereld van de podiumkunsten. De komende maanden zal Carmen je wekelijks op de hoogte houden van haar ervaringen en belevenissen. 

“Ik wil mij als autonoom theatermaker ontwikkelen. Op een vergelijkbare manier als in mijn beeldende werk voel ik een grote noodzaak om op zoek te gaan naar een eigen theatertaal. Ik wil het podium van mijn werk uitbreiden naar het theater. De prominente aanwezigheid van een bij uitstek theatraal element als het masker in mijn beeldend werk, heeft een bepalende rol gespeeld in die ambitie. Ik ben geïnteresseerd om theater en beeldende kunst uit hun ‘veilige’ context te halen, grenzen tussen media te laten vervagen zodat er nieuwe performatieve vormen kunnen ontstaan en verschillend publiek wordt bereikt. Het werken op locatie is een middel om uit zowel de theaterzaal als de ‘white cube’ expositieruimte te breken. Zeelandia heeft als producent van voorstellingen op locatie een jarenlange expertise opgebouwd op dit vlak. Met zijn open structuur en het Zeeland Nazomerfestival als podium biedt het mij kansen om mijn grenzen te verleggen en een nieuw en breder publiek te bereiken.” 

Carmen houdt een blog bij over haar leerproces bij Theaterproductiehuis Zeelandia, klik hier om naar haar blog te gaan.  Deel deze pagina op: