Winkelwagen
Zoeken
lees meer

PERSBERICHT 4 september 2021

Zeeland Nazomerfestival 2021
verbinding, ontmoeting en inspiratie tussen bezoekers, theatermakers en kunstenaars

Vandaag gaat de 21e editie van het Zeeland Nazomerfestival haar laatste dag in. De afgelopen 12 dagen stond de hele provincie in het teken van theater, muziek en performance. Ondanks de geldende maatregelen rondom covid19, werd er een passend programma samengesteld waar theatermakers, artiesten en bezoekers weer mét elkaar van de broodnodige cultuur konden genieten. Op meer dan tien, vaak bijzondere, plaatsen in Zeeland was theater en performance te zien, waarvan vier Nederlandse premières. Ook het drijvende festivalhart Vrijbuiter voer samen met de muzikanten in tien dagen langs 10 verschillende Zeeuwse havens. Het Zeeland Nazomerfestival had zichzelf als doel gesteld het publiek, theatermakers, kunstenaars, acteurs en muzikanten op tot de verbeeldingsprekende locaties door heel Zeeland met elkaar te verbinden. En dat is meer dan gelukt!

Directeur-bestuurder van Theaterproductiehuis Zeelandia Silvie Dees: “Het was een prachtige editie van het Zeeland Nazomerfestival. De voorstellingen die te zien waren, zijn gemaakt door makers die werken vanuit actuele vraagstukken. Dit heeft veel mensen geroerd, geschuurd en positief verrast. Er was herkenning, er was erkenning, het was vaak raak. De dynamiek, energie, urgentie en gedrevenheid van makers was voelbaar. Niet alleen voor de bezoekers die tickets kochten, maar we bereikten ook veel toevallige passanten.
Grote merci aan de artiesten, publiek, crew, vrijwilligers, makers, partners en sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk geweest. Met elkaar maken we dit festival. De medewerking van de Zeeuwse bewoners en ondernemers was hartverwarmend! De theatermakers, muzikanten en kunstenaars hebben zich enorm welkom gevoeld. Een aantal van hen heeft aangegeven graag te komen resideren in Zeeland. Dat gaan we na het festival zeker met elkaar oppakken.
De inhoudelijke opzet van deze editie van het Zeeland Nazomerfestival smaakt naar meer. De gehele provincie beklijven met makers die werken op het snijpunt van genres en disciplines, daarmee uitdrukking geven aan deze tijd en de dialoog aangaan met het publiek. Deze dynamiek willen we vasthouden voor de toekomst.”

Het Zeeland Nazomerfestival vond plaats van 24 augustus t/m 4 september. Op plaatsen verspreid over de hele provincie waren voorstellingen te zien van onder andere organisator Theaterproductiehuis Zeelandia, maar ook van makers als Wunderbaum, Willem de Bruin, Anne-Fay, DIEHELEDING en Sien Vanmaele. Muzikanten Peter Slager en broeder Dieleman voeren samen met spoken word artiest M. en andere collega-muzikanten op Vrijbuiter langs de Zeeuwse havens.

De Volkskrant over het Zeeland Nazomerfestival 2021
“Zou het Zeeland Nazomer Festival het locatietheaterfestival zijn met de mooiste decors? (…) Zeeland heeft het allemaal.”