Zeeland in DeLaMar

Zeeland in DeLaMar

 


Zeeland in DeLaMar

In het weekend van 2 t/m 4 februari staat het DeLaMar Theater in Amsterdam volledig in het teken van Zeeland. Het DeLaMar Theater brengt 3 parels uit het Zeeuwse theater naar Amsterdam. Twee van de drie voorstellingen zijn voorstellingen van Theaterproductiehuis Zeelandia: Zeeuwse Vrouwen 2 en Coupure.

Speciaal voor deze gelegenheid zal er dit weekend een bijzondere tentoonstelling plaatsvinden met kostuums uit voorstellingen van Theaterproductiehuis Zeelandia. Lees in het menu hiernaast verder over deze tentoonstelling.

Zeeuwse vrouwen 2

Drie actrices met Zeeuwse roots duiken in deze muziektheatervoorstelling in de geschiedenis en leefwereld van hun grootmoeders en schetsen een beeld van een snel veranderende samenleving. Zij vertellen verhalen van Zeeuwse vrouwen, opgegroeid in gezinnen van arbeiders en middenstanders. Vrouwen bij wie het leven zijn sporen heeft achtergelaten. Ze zijn er getekend, sterk en strijdbaar door geworden. Wat de vrouwen gemeen hebben, is hun liefde voor het zingen.

Het eerste deel, Zeeuwse Vrouwen, zorgde voor een flinke hype in Zeeland en ook landelijk kreeg het stuk veel waardering. Alex Mallems bewerkte voor deel twee nieuwe verhalen uit het boek Zeven Zeeuwse vrouwen van Kees Slager.

Coupure

De Watersnoodramp die in 1953 Zuidwest-Nederland trof, heeft een grote impact gehad op Zeeland. Coupure vertelt het verhaal van een man en vrouw die slachtoffer werden van de ramp. Die dag waarop zij haar kind verloor en hij een beslissing nam die hem zijn leven lang zou blijven achtervolgen. Het is hen niet gelukt om te vergeten. Natuurlijk niet. Nu ontmoeten ze elkaar bij de bus­halte.

Met Coupure schreef Heleen Verburg een zachtaardig stuk over de harde werkelijkheid van de Watersnoodramp en een aangrijpend verhaal over littekens die nog elke dag pijn doen. Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling.

Freek de Jonge - Ben ik een Zeeuw?

Freek de Jonge vraagt zich af: ben ik een Zeeuw? Freek woonde van 1962 tot en met 1965 in Kloetinge, Zeeland. Zijn vader was leraar godsdienst aan het Christelijk Lyceum voor Zeeland. De Zeeuwse wortels van De Jonge hebben bijzondere verhalen opgeleverd. Verhalen die hij vertelt in deze voorstelling.

Voorafgaand aan de voorstelling schreef Freek het ‘geschenk van de week van het Zeeuwse boek’ en baseerde daarop Ben ik een Zeeuw?

Meer informatie of tickets kopen?

Klik hier om rechtstreeks door te gaan naar de website van DeLaMar Theater in Amsterdam. Op deze website vindt u het speelschema en kunt u tickets kopen.

Praktische info

Zeeland in DeLaMar

DeLaMar Theater Amsterdam

2, 3, 4 februari

 

Klik hier om rechtstreeks door te gaan naar de website van DeLaMar Theater in Amsterdam. Op deze website vindt u het speelschema en kunt u tickets kopen.