Winkelwagentje

Winterreise

Winterreise

Fort Ellewoutsdijk


Winterreise

Terug

Winterreise & Vereniging Natuurmonumenten

Het indrukwekkende Fort Ellewoutsdijk vormt het decor voor het beeldend muziektheater Winterreise. Sinds 1981 is het fortin beheer bij Vereniging Natuurmonumenten. Zij kocht het fort aan vanwege de bijzondere ecologische waarde.

Natuurmonumenten zorgt inmiddels voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Zij maken zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen.

Natuur is belangrijk voor mensen. De vraag is of de mens bereid is om iets terug te doen voor die natuur. Als de natuur er voor ons allemaal is, dan zijn we er toch allemaal voor de natuur? De droom van Vereniging Natuurmonumenten is een mooi Nederland.

Met landschappen waarin natuur en erfgoed een grote rol spelen. Een land vol groene steden, duurzame landbouw en natuurrijke landschappen. Een land waar we van kunnen genieten en waar de natuur kan bloeien.

Het is ook om deze reden dat u met uw gekochte kaarten voor de voorstelling Winterreise een directe bijdrage levert aan het onderhoud van Fort Ellewoutsdijk. Van ieder verkocht kaartje voor de voorstelling Winterreise gaat 10% direct naar Vereniging Natuurmonumenten. Want… we hebben de natuur hard nodig. De natuur verandert. Er is steeds minder natuur waarbij we gezamenlijk naar oplossingen moeten zoeken. Want uiteindelijk horen natuur en cultureel erfgoed bij elkaar. Als dank voor uw bijdrage biedt Natuurmonumenten u graag een routeboekje aan met de mooiste weidevogelgebieden in Nederland. Het boekje beschrijft 6 prachtige wandel- & fietsroutes langs de mooiste gebieden, inclusief routekaartjes in kleur en informatie over de natuur onderweg. Kijkt u op de website van Natuurmonumenten onder aanvragen: https://www.natuurmonumenten.nl/aanvragen/weidevogelboekje
Deel deze pagina op: