Winkelwagentje

Vloeistof

Vloeistof

Hellend Vlak


Terug

Vloeistof

Zichtbaar iets vertellen dat doen wij.
Tegendraads en toch toegankelijk voor iedereen.

Vloeistof nodigt uit om goed te kijken: vaak vertelt het lichaam immers ongezien. Met de schoonheid van dit alledaagse maakt Vloeistof dansstukken. Daarin wordt de toeschouwer een herkenbare plek of een bekend gedrag vanuit een ander daglicht getoond. Dans moet zinvol zijn en ontdaan van overbodige tierlantijntjes, vindt Vloeistof.

Vloeistof is gespecialiseerd in het ontwikkelen van performances waarin de ervaring van het publiek een essentiële rol speelt. De toeschouwer observeert niet vanaf de zijlijn, maar is actief onderdeel van een totaalervaring. Zijn ervaring creëert mede de inhoud van de voorstelling.

In Hellend Vlak staat het water de mensen tot de lippen. Je ziet 4 mensen die proberen te overleven op het dak van een ondergelopen huis. Een voorstelling in het licht van het veranderende klimaat. Een spannende voorstelling waarin de dansers keuzes moeten maken tussen elkaar helpen of voor je eigen hachje gaan. Tussen herkenbaarheid en absurdisme word je als publiek betrokken bij deze nijpende situatie en krijg verschillende spiegels voorgehouden over het grenzeloze talent dat we allemaal hebben: de grootst mogelijke ontkenning volhouden over de bedreiging die we zelf creëren. 

Theaterkrant: **** "hellend vlak is het betere puntje-van-je-stoelwerk"

CREDITS
Choreografie
Anja Reinhardt | Yuri Bongers
Dans Carlo Camagni | Johannes Lind | Kilian Haselbeck | Lisa Beese | Martina Gunkel
Muziek Jesse Koolhaas
Advies Danae Theodoridou
Decor Ivo GalamaDeel deze pagina op: