Winkelwagentje

Norway.Today

Norway.Today

Igor Bauersima


Terug

Norway.Today

NORWAY.TODAY

een surrealistisch sprookje over het verlangen naar de dood en de moed om te leven.

Julie en August leren elkaar kennen via internet en ontdekken dat ze zielsverwanten zijn. Beiden lijden onder een groot gevoel van leegte. Ze beramen het plan om samen uit het leven te stappen door in een Noors fjord van een 600 meter hoge klif te springen. Maar wanneer ze elkaar in het echt ontmoeten neemt hun avontuur een onverwachte wending.

In 2000 schreef Igor Bauersima met ‘Norway.Today’ een toneelstuk dat de tijdsgeest van het nieuwe millennium perfect aanvoelde. Gebaseerd op waargebeurde feiten gaat Norway.Today over de leefwereld van jongeren vandaag. Hun omgang met de nieuwe media doet de grenzen tussen het echte leven en de virtuele realiteit vervagen.

Theaterproductiehuis Zeelandia biedt een jonge generatie theatermakers het podium om een voorstelling te maken die de polsslag van deze tijd aanvoelt. Regisseur Eva Line de Boer studeerde vier jaar geleden af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zij werd bekroond met de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met ‘Euphoria’ en met de René Lobo Stok voor lef, durf & moed van de Toneelacademie Maastricht in 2014. In 2016 won zij de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs voor haar productie ‘Dit gebeurt allemaal tegelijk’. Joost Koning en Ayisha Siddiqi zijn twee talentvolle jonge acteurs die geknipt zijn voor de personages.

Beiden zijn recent afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Koning speelde twee jaar geleden bij Theaterproductiehuis Zeelandia in ‘Maat voor Maat’ van Shakespeare en kennen we van ‘Penoza’. Siddiqi werkte eerder al samen met regisseur Eva Line de Boer en speelde in ‘Layla M’, een film van Mijke de Jong

SPEL Ayisha Siddiqi en Joost Koning
REGIE Eva Line de Boer
DRAMATURGIE Alex Mallems
VORM/LICHT Tim Vermeulen
KOSTUUMS Manuela Villanova
COMPOSITIE Harpo ’t Hart
TEKST Igor Bauersima
VERTALING Tom Kleijn
PRODUCTIE Theaterproductiehuis ZeelandiaDeel deze pagina op: