Winkelwagentje

BLACK MEMORIES

BLACK MEMORIES

 


Terug

BLACK MEMORIES

BLACK MEMORIES –
Een coprodcutie door DANSTHEATER AYA, BackBone en Tafel van Vijf  

Voor miljoenen mensen was Fort Elmina in Ghana de laatste verblijfplek in Afrika. Tussen 1637 en 1814 verscheepte de Nederlandse West-Indische Compagnie zo'n dertigduizend slaven uit de kerkers van het Fort naar bestemmingen in Amerika en Suriname. In Black Memories stapt de elftallige cast met open vizier in deze Nederlandse koloniale geschiedenis. Een geschiedenis die doorwerkt in onze huidige samenleving.

Ons koloniale verleden is lastig te verteren. Mensen verschepen alsof het producten zijn, dat kun je je toch niet voorstellen? En toch is dat wat er is gebeurd. Kunnen we het over dat verleden hebben zonder in schaamte en schuld te stikken? Ja! Als je maar durft te kijken. Black Memories nodigt je uit deze stap te wagen. Vertrekpunt zijn de belevenissen van de vijf dansers, vier musici en twee acteurs. Met z’n elven steken ze van wal. Black Memories gaat over de rijkdom aan culturen in ons land. Maar ook over het ongemak dat donkerder is dan een doosje schoensmeer op 5 december.

Het lijkt erop dat we vandaag de dag steeds meer tegenover elkaar staan. Maar verharding is een doodlopende weg. In Black Memories worden de deuren opengezet om elkaar te blijven begrijpen. Een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de hartklop van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur.

Vertrekpunt zijn de eigen belevenissen van de dansers, acteurs en de live band. Met z’n elven switchen ze moeiteloos tussen oude verhalen en de hedendaagse urban cultuur.

Credits

Concept, regie en choreografie: Herman van Baar, Wies Bloemen, Alida Dors
Muzikale leiding: Floris van der Vlugt
Tekst: Ayden Dijkstra
Dans en spel: Aisa Winter, Anna Lindaya, Christine Amagove Karani, Djinti Sullivan, Jacob de Groot, Jason Winter, Perry Gits
Muziek: Floris van der Vlugt (saxofoon, basklarinet, keys), Jasper Goedman (percussie), Rory Ronde (gitaar), Yariv Vroom (percussie)
Decor en lichtontwerp: Erik van Raalte
Geluid: Arjan van Tricht
Licht: Nick van Doesum
Kostuums: Isis Vaandrager

Data: 2, 3 & 4 sep
Aanvang: 19u00 
Duur: 70 min 
Locatie: Theater De Mythe in Goes 

Klik hier voor kaartverkoopDeel deze pagina op: