ZNF 2015   Saul  

ZNF 2015

Foto: Lex de Meester

 

 

Saul

foto: Lex de meester

 

 Nazomerpicknick & Nazomerzingen

Picknick op het Abdijplein:Het festival zorgt voor tafels en muziek. U zorgt voor de aankleding en uw eigen picknickmand. Wilt u zeker zijn van een tafel, reserveer dan vanaf 1 mei via www.nazomerfestival.nl/picknick

Nazomerzingen o.l.v. Leonie Jansen: Alle remmen los! Speciaal voor deze middag wordt een repertoire samengesteld waarbij het lekker uit volle borst meezingen is.


Meer info

Suikerland

In opdracht van Theaterproductiehuis Zeelandia schreef Peer Wittenbols een zwarte komedie over de doodsangst om aan het leven te beginnen. Suikerland is een even liefdevol als genadeloos portret van drie jonge ambitieuze mensen op een keerpunt in hun bestaan. Een stuk over de twijfels, angsten, hoop en levensverwachtingen van drie dertigers. Over weggaan uit Zeeland, de lokroep van de Randstad en het terugkomen naar de geboortegrond.Meer info

Busvervoer Maat voor Maat

De speellocaties van Zeeland Nazomerfestival zijn speciaal uitgezocht voor de voorstellingen, maar niet per se op parkeermogelijkheden. Vaak is parkeren op locatie beperkt. Wij raden u dan ook aan met de festivalbus mee te rijden. Dan weet u zeker dat u op tijd bij de voorstelling bent.Meer info

William Shakespeare, Maat voor Maat

2016 is wereldwijd uitgeroepen tot Shakespeare jaar. Zeeland Nazomerfestival viert de 400ste sterfdatum van de bekendste toneelschrijver aller tijden met de grootschalige openingsproductie Maat voor Maat in de monumentale Grote Kerk van Veere. In deze tragikomedie stelt Shakespeare op een meesterlijke manier machtswellust en godsdienstfanatisme aan de kaak.Meer info

Busvervoer Dezelfde Zee

De speellocaties van Zeeland Nazomerfestival zijn speciaal uitgezocht voor de voorstellingen, maar niet per se op parkeermogelijkheden. Vaak is parkeren op locatie beperkt. Wij raden u dan ook aan met de festivalbus mee te rijden. Dan weet u zeker dat u op tijd bij de voorstelling bent.Meer info

Dezelfde Zee, Amos Oz

Amos Oz is een van de grootste hedendaagse schrijvers en kandidaat voor de Nobelprijs. Zijn fenomenaal geschreven autobiografische roman. Een verhaal van liefde en duisternis, werd wereldwijd een bestseller. Met Judas verscheen vorig jaar opnieuw een grote roman. Zeeland Nazomerfestival bewerkt nu Dezelfde Zee voor toneel. Grote thema’s als liefde, dood en verlating spelen een essentiële rol in een verhaal dat een metafoor vormt voor het leven van de schrijver zelf.Meer info

Juni, Gerbrand Bakker

Gerbrand Bakker is een meester in het beschrijven van het plattelandsleven. Zijn bekendste roman, Boven is het stil, werd met succes verfilmd en was eerder al bewerkt voor toneel door regisseuse Annelore Kodde. Met haar Zeeuwse roots is zij vertrouwd met het boerenleven. Speciaal voor Zeeland Nazomerfestival bewerkt ze nu Juni.Meer info

Amsterdam Cello Octet

Cello8ctet Amsterdam is een uniek en veelzijdig ensemble dat nationaal en internationaal een begrip is geworden. “Acht topcellisten … totale technische perfectie, intensiteit en kleurrijke interpretatie’, aldus het beeldbepalende tijdschrift The Strad.

 

 


 

Kaarten bestellenMeer info

Stephanie Francke & Friso van Wijck

Stephanie en Friso zijn beiden Zeeuws. Stephanie speelt saxofoon en heeft reeds een op groot aantal festivals en bekende locaties gespeeld, zoals het North Sea Jazz Festval, het Amsterdam BIMhuis en Lowlands. Friso is een veelzijdig drummer op binnen-en buitenlandse podia en speelt moderne jazz, geïmproviseerde muziek, blues, modern gecomponeerde muziek, metal en alles wat daar tussen zit. Zij zullen tijdens het festival een geïmproviseerde set spelen.

Kaarten bestellenMeer info

Danny Vera & The Common Linnets

Danny Vera: In 1995 kocht Danny Vera in New Orleans zijn eerste gitaar. Zijn stijl lijkt op die van Chris IsaakRoy Orbison en Elvis Presley en wordt ook wel ‘americana’ genoemd.

The Common Linnets: De ‘zingende tukkers’ bestaan uit Ilse de Lange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby. Aan de basis voor The Common Linnets staat hun sterke voorliefde voor country, bluegrass en folkmuziek.

Kaarten bestellenMeer info

Peetman

‘Een cowboy gevangen in het lichaam van een Middelburgse Zeeuw die muziek maakt waarin country en blues de boventoon voeren’, zo omschrijft Peetman zichzelf het beste. Peetman is een singer-songwriter uit Middelburg en speelt al sinds zijn zeventiende levensjaar als basgitarist en contrabassist  in lokale bands.

Kaarten bestellenMeer info

Lavender Rd

Lavender Rd is opgericht in 2015.  De band bestaat uit Marsha de Nooijer (zang, gitaar), Aldert Kok (bas), Ruben Mol(drums) en Stoffel Biesterbosch (toetsen). Ze delen een voorliefde voor broeiende country en opzwepende popmuziek; een mix van melancholiek en lichtheid die hun zelfgeschreven songs kenmerkt.  Op Lavender Rd, een rustige en lange weg vol met verborgen verhalen, starten de vier muzikanten hun nieuwe muzikale reis samen.

GratisMeer info

Nazomerdansen met Joris Linssen & Caramba

Joris Linssen & Caramba brengt Nederlandstalige muziek met een vleugje Mexico. Caramba staat bekend om hun puurheid, aanstekelijke enthousiasme en de persoonlijke verhalen van Joris Linssen (bekend van Hello Goodbye en Taxi).

GratisMeer info

GEMINA

GEMINA zijn twee fanatieke zusjes uit Zeeland. Niet hun Dna maar hun passie voor muziek is wat Marith en Isabelle van Beek het meest verbind en dat kun je goed terug horen op het podium. Marith en Isabelle zingen veel tweestemmig en zijn qua stem bijna een tweeling. Marith en Isabelle maken vernieuwende popmuziek met invloeden uit de soul en jazz, in hun muziek is ritme heel erg belangrijk waardoor je voeten uit zichzelf gaan dansen

GratisMeer info

Romi Cage

Romi Cage, representeert twee personen: het schrijversduo Romy (Ro) en Michael (mi) Coomans (Cage). Inderdaad, dezelfde achternaam. Die ene naam staat symbool voor de manier waarop zij zich één voelen met elkaar, met hun passie voor muziek, en met de wereld om hen heen. Romi Cage brengt gelaagde, moderne popmuziek met een vleugje country en hier en daar een rauw randje rock.

GratisMeer info

Ronde

Rondé zag in januari 2014 het levenslicht. De Indie Pop band, bestaat uit 5 man en valt goed in de smaak bij het publiek. Zo speelden ze in 2015 op bijna 50 festivals, waaronder Lowlands, Concert At Sea en Mysteryland. Het unieke aan Rondé zijn de vele verschillende smaken in muziek, variërend van pop tot psychedelica, waarbij ze zich muzikaal altijd in elkaar weten te vinden.

GratisMeer info

HunterStreet

HunterStreet is een nieuw opgerichte Indie-Rockband, opgestart exacte op de grens tussen België en Nederland. Sinds de zomer van 2014 hebben de voormalige leden van de lokale bands ‘Zebrapad’ en ‘Yellow Lane’ hun krachten gebundeld om een geheel eigen geluid te creëren: een stevige groove begeleid door een diepe zangklank.

GratisMeer info

Sunday Sun

De indie-popband Sunday Sun begint zoals het hoort: met een legendarische avond in de kroeg. Als in de vroege ochtend de sunday sun opkomt, besluiten een paar beschonken vrienden om samen een bandje op te zetten. In 2012 brengt de band maar liefst drie EP's uit, eind 2014 volgt hun debuutalbum.

GratisMeer info

Sven Hammond

Je kunt een statement maken. En Sven Hammond doet meer dan dat. De groep rondom Hammondorgel virtuoos Sven Figee maakt rauwe en directe muziek. Het album The Marmalade Sessions uit 2009 werd genomineerd voor een Edison Jazz Award.

GratisMeer info

Kokers (3+)

Een stad, een bos, een huis, een speeltuin...
Twee dansers bouwen met kartonnen kokers hun eigen wereld. Hoe kun je een wereld opbouwen of afbreken? Bouw je samen of alleen? Welke spelletjes kun je spelen? Wie bepaalt de regels om het spel leuker te maken? In Kokers ontdekken twee dansers hoe je samen kunt spelen. Een beeldende voorstelling over plezier maken, uitdagen, troosten en er voor elkaar zijn.Meer info

Kindermiddag met Dirk Scheele

Op vakantie met Dirk Scheele
Een swingende voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar met veel bekende zomerliedjes van Dirk.

Dirk Scheele neemt de kinderen weer enthousiast mee naar iets bijzonders, dit keer naar een echt zonnig vakantie popconcert ! De kinderen beleven met Dirk natuurlijk volop avonturen. Ze gaan op stap met de auto, de trein en zelfs met het vliegtuig. Ze komen terecht op o.a. de camping, een kinderboerderij en zelfs in hoge bergen en verre landen, waar ze echte dolfijnen en de hond van Dirk ontmoeten.

GratisMeer info

The Basement

Zes jonge mensen die overduidelijk niet met elkaar om kunnen gaan. De één omhelst, de ander verstart; de één zingt, de ander duwt hem weg. Het volgende moment zijn de rollen weer omgedraaid. Verwarrend, frustrerend, op het punt om elk moment te escaleren — zo stapelen de ontmoetingen zich alsmaar op. Steeds intenser, steeds uitputtender, steeds verslagener.

Kaarten bestellenMeer info

Bovenste Knoopje Open

De muziek van Bovenste Knoopje Open is een stoofpotje van persoonlijke gevoelens of momenten, kleinkunstigheden, kekke melodieën, karakteristieke stemmen en houterige gitaarloopjes. Al eerder waren de heren in Middelburg. Toen om elke dag een lied te schrijven voor een plek in de stad. Een aantal van deze liedjes zullen zij ook zeker ten gehore gaan brengen!

Kaarten bestellenMeer info

Yentl & de Boer

Yentl en de Boer is een Nederlands muzikaal-absurdistisch cabaretduo bestaande uit Yentl Schieman en Christine de Boer. Met hun voorstelling De Mensen doen ze in 2013 mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival waar ze in de finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs zowel de juryprijs als de publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Ook ontvangen zij in 2014 de Annie M.G. Schmidt prijs. Hun debuut-CD ‘De Plaat’ wordt zeer positief ontvangen.

Kaarten bestellenMeer info

Smart - Aya

SMART  is de eerste dansvoorstelling in Nederland waarin je verplicht je mobiele telefoon gebruikt.Een happening waarin het publiek wordt aangespoord digitaal mee te doen.

SMART is een achtbaanvoorstelling van vier dansers en een MC. Ze laten zien dat digitaal oneindig veel mogelijk is. We appen met iedereen. We zijn het middelpunt van de wereld, dankzij ons uitschuifbare ik – de selfiestick. Maar kunnen we elkaar ook aanraken?

Kaarten bestellenMeer info

Jenny Arean & Marijn Brouwers

Jenny Arean en haar rijke oeuvre zijn van onschatbare waarde in het Nederlandse theater. Vluchten kan niet meer, Zing dan, Amsterdams parfum het zijn inmiddels klassiekers. Marijn Brouwers oogstte vorig seizoen veel lof met zijn theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour. In de pers werd hij een moderne chansonnier met een fris geluid genoemd. Brouwers nam het initiatief en benaderde Arean met het verzoek of ze samen met hem op wilde treden.

Kaarten bestellenMeer info

Maarten Termont

Maarten Termont is altijd liefhebber geweest van het genre singer-songwriter, in Nederland vroeger ook wel beter bekend als troubadour. Maarten heeft van jongs af aan zelf nummers geschreven. Hij zingt en speelt akoestisch en zijn eigen werk bestaat  vooral uit Nederlandstalige teksten. De onderwerpen zijn meestal uit het leven gegrepen, en uit de zangers fantasie. Een echte verhalenverteller in liedjes verpakt.

Kaarten bestellenMeer info

De Dijk

De Dijk is meer dan een band, het is een baken. De Dijk opgericht in 1981 maakt sinds de begin jaren ’80 Nederlandstalige popmuziek. Elementen uit de soul, blues, rock en chanson worden tot een geheel eigen geluid gecombineerd.

Kaarten bestellenMeer info

Smout

Smout, vijf vrienden uit Middelburg met een gedeelde passie: zoveel mogelijk plezier halen uit de muziek. Smout schrijft en speelt Nederlandstalige popliedjes, van ballads tot stevige popsongs. De teksten zullen velen aanspreken. ‘Herkenbaar, sympathiek en niet te moeilijk’, zo beschrijft de band zijn nummers.

Kaarten bestellenMeer info

Clear Clamour

Het is rock. Of in een wat kleiner hokje gestopt; progressieve poprock met invloeden uit de blues, funk en hardrock. Zo kunnen we de muziek van Clear Clamour het beste omschrijven. De band bestaat uit: de broers Maurits en Stefan van der Harst, drummer Ricardo Buteijn, toetsenist Pim de Jonge en gitarist Jens Kole.

Kaarten bestellenMeer info

Jett Rebel

Velen misten vorig jaar het spectaculaire optreden van Jett Rebel op de slotavond van het Zeeland Nazomerfestival. Theaterproductiehuis Zeelandia werd daarna veelvuldig benaderd of hij nog een keer terug zou komen. Hoewel het Zeeland Nazomerfestival wars is van herhaling maakt zij een uitzondering.

Kaarten bestellenMeer info