FACADE 2017

Ter gelegenheid van het feestjaar Middelburg 800 organiseert CBK Zeeland de kunstmanifestatie Façade 2017 met kunstwerken van vijftien internationaal werkende topkunstenaars. Van 14 juli t/m 5 november 2017.


Meer info

Als de klok van A

De tijd is dik en kruipt maar gaat niet liggen. Als een hond in zijn mand, of als een dier dat kreupel is. Nu weer voor, dan weer achter… Hij cirkelt om je benen.

Kaarten bestellenMeer info

Busvervoer Hiroshima, mon amour

De speellocaties van Zeeland Nazomerfestival zijn speciaal uitgezocht voor de voorstellingen, maar niet per se op parkeermogelijkheden. Vaak is parkeren op locatie beperkt. Wij raden u dan ook aan met de festivalbus mee te rijden. Dan weet u zeker dat u op tijd bij de voorstelling bent.Meer info

Busvervoer Uit de tijd vallen

De speellocaties van Zeeland Nazomerfestival zijn speciaal uitgezocht voor de voorstellingen, maar niet per se op parkeermogelijkheden. Vaak is parkeren op locatie beperkt. Wij raden u dan ook aan met de festivalbus mee te rijden. Dan weet u zeker dat u op tijd bij de voorstelling bent.Meer info

Uit de tijd vallen

Uit de tijd vallen is een volstrekt onsentimenteel verhaal, dat ons met al zijn indrukwekkende beelden en sprookjesachtige personages geen moment loslaat. David Grossman verkent de pijn en het verdriet van ouders die een kind verloren hebben.
 Meer info

Hiroshima, mon amour

Met ‘Hiroshima mon amour’ schreef Marguerite Duras het scenario voor één van de beroemdste en meest vernieuwende Franse films. Speciaal voor Zeeland Nazomerfestival confronteert ZUIDPOOL deze tekst met het intrigerende landschap van de Oosterschelde aan de Oesterdam.Meer info

Een nieuwe god

Een nieuwe god is een stuk op microniveau over wat zich op macroniveau op dit moment op bijzonder veel plekken in de wereld laat zien. Over waarom het zo moeilijk is conflicten over verschillen in godsbeeld te overbruggen. Over de macht van de gedachte maar vooral over de kracht van de liefde.

 

 Meer info

Vlaklanders

Vlaklanders is een nieuw toneelstuk gaat over twee oude mannen en een jonge vrouw. De twee mannen hebben besloten om na een lang leven eindelijk uit te spreken wat er te zeggen valt. De dialoog van de twee mannen leidt tot de constatering dat hun bestaan onderwerp is geworden van de uitdijing van het heelal.Meer info

Lezing door Govert Schilling

Weinig onderwerpen spreken zo tot de verbeelding als het ontstaan van het heelal. Hoe moeten we ons die mysterieuze oerknal voorstellen? Wat verstaan we onder de uitdijing van de kosmos? Wetenschapsjournalist Govert Schilling weet de moeilijkste vragen glashelder te beantwoorden. Laat je meevoeren door de bizarre wereld van het universum, naar de wieg van het universum.

GratisMeer info

Co-incedence

We try to introduce the people to the rich culture and music of the Middle East and spread peace, love and happiness through our music.

Kaarten bestellenMeer info

Fuse

“Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal”, schreef het Haarlems Dagblad over Fuse. Het energieke zestal speelde zich het afgelopen jaar in de kijker met optredens bij onder meer Podium Witteman, Radio 4 en De Wereld Draait Door.

Kaarten bestellenMeer info

Mappamondo 2+

Mappamondo is een beeldende, muzikale en zintuiglijke voorstelling voor kinderen vanaf  2 jaar, die prikkelt om de natuur om ons heen opnieuw te ontdekken.Meer info

HOWL

Howl is een talkshow, een dansvoorstelling en concert in één. Amos Ben-Tal, choreograaf van het collectief OFFprojects en dichter Spinvis ontmoetten elkaar tijdens Oerol 2015. Daar ontstond een spontane combinatie van interview en dansvoorstelling.

Kaarten bestellenMeer info

DJANGUS

Normaliter vertaalt Django zijn verhalen en lessen uit het dagelijkse leven in ingetogen, akoestische nummers. Maar daar wordt een flinke draai aan gegeven door gitarist Mart Wijker, bassist Gyon van Vliet en drummer Luc van Dijk.

Kaarten bestellenMeer info

Remy van Kesteren

Remy van Kesteren (1989) wordt beschouwd als een harp speler van wereldklasse en één van de meest bijzondere harpisten van deze tijd.

Kaarten bestellenMeer info

Lucas Hamming

Wat doet een artiest in zijn drukste jaar tot nog toe? Die maakt gewoon nòg een plaat! In de sixties
was het heel normaal, tegenwoordig wat minder, om binnen een jaar na je debuut al je tweede plaat
te gaan opnemen. Lucas Hamming doet het. Die is niet te stoppen.

Kaarten bestellenMeer info

Nazomerpicknick & Nazomerzingen

Let op! De Nazomerpicknick is volgeboekt, reserveren is niet meer mogelijk.

GratisMeer info

Nazomerdansen in samenwerking met Radio Modern

In samenwerking met Radio Modern brengen wij je een waar retro dansfeest. Om 20u45 beginnen we met een swing dansles. Je leert een aantal basispassen uit de lindy hop, swing en jive waarmee je je kunt uitleven tijdens het optreden van de live band van Radio Modern.

GratisMeer info

Ten Noorden van Nergens

Kom, we trekken de natuur in. Daar gelden simpelere regels. Meedogenloos, maar subliem. Al die zorgen – hoe is de toekomst? zit mijn haar wel goed? – daar wordt een mens maar ongelukkig van. Heb je ooit een wild dier zien piekeren?

Kaarten bestellenMeer info

Femke Bun

Muziek is al haar hele leven haar passie. Ze heeft zowel in de band MilleManos als in duo NoSense Acoustic gespeeld en nu is ze bezig met haar eigen solo singer-songwriter repertoire. Ze heeft in haar eentje dit jaar zowel Kunstbende Zeeland als Steenworp en de Vestrockrally gewonnen.

GratisMeer info

Isabel Provoost

Isabel Provoost is slechts 17 jaar en zingt al vrijwel haar hele leven. Op haar 14e deed ze mee aan The Voice Kids waar ze tot in de finale kwam en vorig jaar zomer deed ze mee aan The Voice of Holland. 

GratisMeer info

Joia

Joia staat voor powerpop met een flamboyante twist. Joia is een zangeres met een boodschap. Alhoewel haar nummers je meenemen op een golf van tijdloze nostalgia, zal de oplettende luisteraar telkens opnieuw verrast worden door de contrastrijke keuzes in de speelse arrangementen

GratisMeer info

The Brightt

The Brightt, een zevenkoppige, jonge band uit Zeeuws Vlaanderen. The Brightt is een band  met invloeden uit zowel de blues- als de rockwereld. Hun spel is gedreven door grote passie, die ze tot uiting proberen te brengen in zowel covers als eigen werk.

GratisMeer info

Charl Delemarre

Charl Delemarre is een gedreven singer-songwriter die na het afronden van zijn HAVO-opleiding zijn koffers op een motor bond om van Zuid-India naar de Himalaya te rijden. 

GratisMeer info

The Brahms

Het ideale midden tussen het springerige van Vampire Weekend uit het APunk-tijdperk, de toegankelijke pop van The 1975 en de galmende meezingbaarheid van Kensington.”

GratisMeer info

Kindermiddag met De Hippe Gasten

Festival, popzaal, theater, Piet met de leren jas, opa met de witte pet, de kwajongen van hiernaast, Jan met de korte achternaam en alle kinderen; Hippe Gasten is voor iedereen en zo flexibel als Barbapapa.

GratisMeer info

Qube ft Chav

In de winter van 2013 ontving Chav een mailtje van Qube, met een aantal demo’s en het voorstel om eens samen te werken. Ze maakten een afspraak, en na een aantal avonden, brainstormen, beats uit zoeken en teksten schrijven, was daar de eerste track “Dark Poets”. Een aantal maanden later stelde Chav voor om samen een mixtape te maken.

Kaarten bestellenMeer info

Diggy Dex

Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 bewees Diggy Dex onderwijl op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn.

Kaarten bestellenMeer info

Theo van Teijlingen

Soms zijn ze er gewoon nog…Mensen die met een gitaar, een stem, een koffer met attributen en symbolen nog een verhaal kunnen vertolken waar je stil van wordt. Theo van Teijlingen is zo’n mens! 

Kaarten bestellenMeer info

Een tip van de Sluier- Lennaert Nijgh

Met dit theaterconcert herdenken we, 15 jaar na zijn dood, de fantastische tekstschrijver Lennaert Nijgh. Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken Vlinder en Welterusten mijnheer de President; het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen zijn gegrift.

 

 

Kaarten bestellenMeer info

The Havanas

The Havanas is een band bestaande uit vier jonge en ambitieuze muzikanten: zanger Joris Smit op gitaar, Pim Aarden op drums, Isca de Wit op basgitaar en Sander Poleij op toetsen. Wij maken popmuziek met hier en daar een vleugje jazz/funk/rock, muziek die jong en oud aanspreekt.

Kaarten bestellenMeer info

Tolls

Tolls (Daan van Beijeren) brengt zijn publiek tot zwijgen en dat is niet vreemd. Volgens 3voor12 is Tolls een interessante verrassing die de aandacht van zijn publiek met een glimlach weet te pakken.

Kaarten bestellenMeer info

Haevn

HAEVN is een samenwerking tussen producer/songwriter Marijn van der Meer en filmscore componist/producer Jorrit Kleijnen, uit Amsterdam.

Kaarten bestellenMeer info

The Circle Remains

The Circle Remains is een alternative rock/metal-band uit het Zuiden van Nederland met gemixte invloeden van bands als Tool, Dream Theater, Rage Against the Machine en Textures. TCR kenmerkt hun sound met uiteenlopende grooves in de ritmesectie, pakkende gitaarriffs en veelzijdige vocalen.

Kaarten bestellenMeer info

DI-RECT

Begonnen in 1999 met een vliegende start en hits als ‘Just the Way I do’ en ‘Inside my Head’, was DI-RECT al snel niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap.

Kaarten bestellenMeer info

Starry starry night

Govert Schilling en Leoni Jansen hebben elkaar ontmoet via twitter en daarna zagen ze elkaar bij een concert van Leoni. Al gauw bleken ze de liefde voor de sterren en muziek te delen. Wat nou als ze daar samen eens een voorstelling over zouden maken? 

Kaarten bestellenMeer info