Winkelwagen
Zoeken
lees meer
Sober Best Foreign Short op TOPAZ Film Festival, Dallas

Na een zeer geslaagde screening in Regent Street Cinema laten we je nu met trots weten dat Sober verkozen is als Best Foreign Short op het TOPAZ Film Festival, Dallas.

Om dat te vieren is besloten de film nog tot zondag 14 november middernacht online te zetten op paus.tv (link onderaan deze pagina).

Een bijzondere korte film van Julia Van de Graaff en Joël Duinkerke in opdracht van Theaterproductiehuis Zeelandia, die in première ging tijdens Zeeland Nazomerfestival 2020.  Een filmisch portret dat nationaal en internationaal al flink op de radar staat. Zo was Sober al te zien tijdens Film by the Sea en werd de korte film geselecteerd voor het Raindance Film Festival in Londen en viel het dus in Dallas in de prijzen.

Film online te bekijken

Meld je aan en bekijk de korte film hier: watch.paus.tv

Een film over liefde en spijt, over sterven of over juist durven te leven

Op haar sterfbed verschijnt aan Adriana een jong meisje. Samen dwalen ze door het Zeeuwse landschap en probeert Adriana in het reine te komen met haar verleden. Wie is zij?

In 2012 initieerde Julia van de Graaff bij Theaterproductiehuis Zeelandia een voorstelling gebaseerd op interviews met leden van haar familie over het Zeeuws-Vlaamse snoepimperium Van Melle. Paul Pourveur schreef King, sweet King of De Zoete Inval. In de jaren die volgden bleef de monoloog uit de eerste acte, geïnspireerd op het leven van haar overgrootmoeder, door haar hoofd spoken.

In 2020 besloot ze om Paul Pourveur te vragen of zij deze tekst mocht gebruiken als uitgangspunt voor het scenario voor een korte film. Met filmmaker Joël Duinkerke vertelt ze het verhaal buiten het theater opnieuw aan de hand van een filmisch portret.

SELECTIE SOBER FILM FESTIVALS

Raindance 2021, Londen, UK (Academy Award, BAFTA en Canadian Screen Award Qualifying) – Official Selection

Film by the Sea 2021, Vlissingen – Official Selection en Nominatie Beste korte fictiefilm

TOPAZ Film Festival 2021, presented by Women in Film, Dallas, Texas, US – Official Selection

New Renaissance Film Festival 2021, Londen, UK – Official Selection

SOBER ging in Nederland in première tijdens het Zeeland Nazomer Festival 2020 in Cinema Middelburg op 1 september 2020.

CREDITS