Winkelwagen
Zoeken
lees meer
De voorstelling heeft mooie reacties teweeg gebracht

Een korte terugblik

Zaterdag 14 mei speelden we de laatste voorstelling van Steen. Met veel plezier blikken we terug op de tour. Ruim twintig keer is de bijzondere voorstelling te zien geweest in onze provincie. In kleine theaters, buurthuizen, cultuurcentra, een poppodium en een museum. De acteurs hebben enorm genoten van de verschillende toffe  locaties en bovenal van het enthousiaste publiek. De muziektheatervoorstelling naar het boek Steen der Hulp van Hans Warren heeft veel mooie reacties teweeg gebracht.

Hieronder een kleine impressie van de voorstelling en de trailer. Om nog even na te genieten.

We willen iedereen, met name alle speellocaties, de Zeeuwse Muziekschool en Kunstbende bedanken voor de samenwerking! Tot de volgende.

Binnenkort hoor je meer van ons in verband met Zeeland Nazomerfestival 2022.

Steen vertelt een meeslepend verhaal met verrassende wendingen en een fatale afloop. Het verhaal speelt zich af in Zeeuws-Vlaanderen, waar in de oorlog een onderduiker terechtkomt en de identiteit aanneemt van Zeeuwse boerenknecht. De komst van deze onderduiker maakt verborgen hartstochten los en legt een groot familiegeheim bloot. Onder leiding van regisseur Dic van Duin nemen jonge makers Abel de Vries, Christopher van Duijn en Pien Trieling het boek van Warren opnieuw onder de loep, kleden ze het uit, vertellen ze het opnieuw en plaatsen ze het in het nu. Met veel muziek gespeeld door de acteurs zelf. Het is een verhaal over verboden liefde, de waarde van vrijheid, identiteit, generaties, wanhoop, onmacht en hoop.

Credits

Naar het boek Steen der Hulp van Hans Warren
concept & regie | Dic van Duin
spel & muziek | Christopher van Duijn, Pien Trieling en Abel de Vries
decor | Danny Cobbaut
sounddesign & arrangementen | Jacob de Groot
kostuums | Gerda Knuivers
productie | Theaterproductiehuis Zeelandia

Cast Steen onderweg naar Zeeland. V.l.n.r. Abel de Vries, Christopher van Duijn en Pien Trieling.